Makers
Artists DOX

Makers

Talentontwikkeling is een essentiële pijler van DOX. Wij trekken jonge, getalenteerde en diverse makers uit alle (sub)culturen, achtergronden en vanuit alle disciplines aan die zich bij ons willen ontwikkelen en creëren.
 

Onze makers nemen wat hen opvalt in de wereld tot onderwerp. De relevantie, noodzaak en het plezier springt er vanaf in de producties en dat voelt en ziet het publiek ook. 

Met onze producties willen we maatschappelijke dilemma’s toegankelijk, inzichtelijk en ‘beleefbaar’ maken voor een jongerenpubliek. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, spoken word en hiphop belangrijke inspiratiebronnen.

Makers kunnen zich een seizoen, of twee tot vier jaren aan ons verbinden. Zij maken diverse producties voor theaterzalen, festivals, scholen en speciale locaties in de stad. Jonge nieuwe makers kunnen ook samen met performers co-creëren binnen de DOX Club binnen research- en leertrajecten. Waar toffe producties en presentaties uit voortkomen.

Onze makers

DOX zoekt makers!

We zijn op zoek naar nieuwe makers. DOX legt de loper uit voor jonge talenten met hemelbestormende ideeën, te veel energie en een grote passie. 

Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld, en of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; we gaan voor talent!

Popel je om je plannen te realiseren, check dan onze makersoproep. We zoeken streetwise makers die weten wat ze willen. 

Je plan hoeft nog niet tot in detail te zijn uitgewerkt en mag finaal buiten de lijntjes gaan. Als je verhaal spannend, nieuw en inspirerend is, vegen we de vloer van harte voor je schoon. 

Makers als: Saman Amini, Ryan Djojokarso George Tobal en Dalton Jansen gingen je voor.
 

DOX zoekt makers!
DOX zoekt makers!