Educatie

Educatie

DOX deelt kennis en ervaringen tussen onze podiumkunstenaars en jongeren in de vorm van schoolvoorstellingen, stadsprojecten, workshops en contextprogramma’s.

 

In hun zoektocht naar hun identiteit worden jongeren geconfronteerd met een grote diversiteit aan meningen, normen en waarden, belangen en behoeften. Die diversiteit aan perspectieven staat ook centraal in onze educatie. DOX nodigt iedereen uit om samen met ons te onderzoeken, te dansen, te schrijven en te maken. Denk als kunstenaar en vertel je verhaal op jouw manier - bij DOX leggen we de nadruk op empowerment en energie.

 

Onder begeleiding van inspirerende theatermakers en multidisciplinaire theaterdocenten onderzoeken we met leerlingen uit het VO en MBO/HBO de maatschappij, hun eigen rol en welke rol anderen daarin spelen. 

In het ‘ecosysteem’ van DOX bouwen we aan een nieuwsgierige generatie van kritische jonge mensen die niet bang zijn voor wat anders is, maar zich er juist door laten verrijken.

Boek nu als schoolvoorstelling:

BIRDS
Theater

12+ jaar

BIRDS

18 apr. t/m 16 mei

Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? In de DOX-voorstelling Birds verbeeldt Dalton de moeilijke weg naar volwassenheid van jongeren die niet thuis kunnen wonen. 

Scholenaanbod

Bij DOX proberen we leerlingen te laten denken als makers. Want makerschap gaat over oprechte nieuwsgierigheid, verschillende perspectieven zien en jezelf uitdrukken. Leerlingen in het voortgezet onderwijs kunnen via kunsten hun eigenheid en hun maatschappelijke context leren vormgeven.

 

Ons aanbod is geschikt voor VO en omvat voorstellingen in de klas, maakweken, workshops op maat, lesbrieven en interactieve nagesprekken onder leiding van onze hosts. 

 

Ook bevat het verschillende disciplines: theater, dans, hiphop, spoken word, film, performance, die afhankelijk van het thema of de voorstelling ingezet worden. 

Wil je meer weten? 

Scholenaanbod
Scholenaanbod

Evenementen

Door het jaar ontwerpt DOX speciale evenementen voor jongeren vanaf 12 jaar en vrijwel altijd met een mix van theater, muziek en dans. Tijdens onze evenementen staat de ontmoeting tussen verschillende mensen centraal. 

 

Zo maken we programmering voor Theater na de Dam op 4 mei en organiseert DOX speciale evenementen rondom Keti Koti, Burendag en de Uitmarkt. 

 

Daarnaast organiseren we avonden voor Utrechtse cultuurcoördinatoren, speciale hangouts voor jongeren en debatavonden in samenwerking met maatschappelijke organisaties.

Wil je meer weten? 

Evenementen
Evenementen

Wij werken samen met