Wij zijn DOX
DOX

Wij zijn DOX

DOX is

hét talentontwikkelings- en productieplatform voor de grootstedelijke podiumkunst in Utrecht en ver daarbuiten. Wij ontwikkelen spraakmakende en verfrissende voorstellingen voor jong publiek met een duidelijk herkenbare boodschap. Onze producties worden opgevoerd in het theater, op scholen en op evenementen door heel Nederland. DOX is actief in sociaal-maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland.

Bij DOX staat het maken centraal samen met talentontwikkeling. De samenhangende combinatie van talentontwikkeling in de DOX Club, productie en educatie & publiekswerking, dat is DOX. 

DOX is de plek voor beginnende als meer ervaren makers en jonge performers uit alle (sub)culturen. 
Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club), in producties en aan educatieprojecten voor een jong publiek. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen. DOX is een samensmelting van kennis, overdracht en wederzijdse inspiratie. 
 
Nieuwe makers en performers vinden hun weg vanuit DOX naar alle takken in de cultuursector. 
Makers stromen door naar (co)producties van DOX, een residentie bij DOX of een van de vele andere theatergezelschappen. Of ze beginnen hun eigen theatergezelschap.  Jonge performers stromen van DOX Club door naar the Creative Clubs, DOX (co-)producties of naar andere producties. Sommige DOX'ers stromen direct door naar het werkveld of ze gaan door naar het kunstvakonderwijs.

DOX heeft een ANBI status.

DOX is een dynamisch Utrechts gezelschap van zelfstandige en veelzijdige kunstenaars, die hun kennis overdragen aan een nieuwe generatie. Binnen DOX zijn de begrippen talentontwikkeling (DOX Club), productie en educatie onlosmakelijk met elkaar verbonden.

DOX heeft een ANBI status.
DOX heeft een ANBI status.

Ben jij DOX?

Achter de schermen is DOX altijd in motion. Nieuwe ideeën worden spraakmakende voorstellingen. 

DOX als smeltkroes van disciplines en culturen brengt maatschappelijke thema's naar het theater en op de scholen. Jonge talenten werken met ervaren makers. 

Een klein team van enthousiaste medewerkers brengt de producties naar het publiek en begeleiden onze makers, performers & partners. 

Check onze vacatures en solliciteer!
 

Ben jij DOX?
Ben jij DOX?

DOX Jaarverslag 2022

Nieuwsgierig naar wat DOX allemaal doet en heeft gedaan? Je kan alles vinden in ons nieuwe jaarverslag over 2022. 

“Door spraakmakende producties, door ontwikkelruimte te bieden aan jong én ervaren theatertalent, en door theater naar scholen en leerlingen te brengen. Daar zit onze impact."
 

DOX Jaarverslag 2022
DOX Jaarverslag 2022

Wij zijn DOX

Samen met een team van 12 medewerkers bereikte we in 2022 meer dan 35.000 mensen. 

Nieuw talent uit de DOX Club vond hun weg naar de theaterzalen én vakopleidingen. Meer dan duizend leerlingen verbreedde hun horizon dankzij een school- en klassenvoorstelling of een DOX workshop.

Wij zijn DOX
Wij zijn DOX