1382

Hilde Tuinstra

Ik ben Hilde en ik ben hoofd Educatie bij DOX sinds juni 2022. Daarnaast werk ik als theatermaker, docent & programmamaker in het theaterveld.

Al op de middelbare school was ik dankzij een enthousiaste docent bezig met theater spelen en bedenken. Na een studie Theaterwetenschap maakte ik met theatergroep Gob Squad locatietheater in Berlijn. Hierna volgde ik de Regieopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, werkte als theaterregisseur en volgde een specialisatie in kunsteducatie.

Bij DOX nodig ik jongeren en andere Utrechters uit om de kunstenaars mindset in zichzelf te vinden en aan te zetten. Samen met hen onderzoeken, bouwen, dansen & maken is wat ik het liefste doe! 

“Iedereen verdiend het om diens kunstenaars mindset in zichzelf te kunnen vinden en aan te zetten.”

My drive in life

Theater gaat voor mij over het opwekken van oprechte nieuwsgierigheid en creativiteit, je verbeeldingskracht openzetten en kennismaken met heel uiteenlopende wereldbeelden.

DOX is voor mij dé plek om de (soms grote) verschillen en uitdagingen in onze maatschappij in een veilige setting bespreekbaar te maken. 

Ik wil theater toegankelijk maken voor iedereen die onderzoek wil doen naar zichzelf en de wereld waarin we leven. Zo wil ik nieuwe theatervormen ontwikkelen en de liefde voor kunst bij iedereen vergroten.
 

Contactgegevens:

Functie:Senior Educatie & Publiekswerking
Email:hilde@wijzijndox.nl
Telefoon:06 46 36 26 28
Werkdagen:Di, wo & do
My drive in life
My drive in life