Didi Kreike

Didi Kreike

Didi Kreike (die/hen/hun, ’94) is de oprichter en artistiek fire starter van R3LN4CHT. Hen studeerde in 2018 af aan de performance-opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. 

Didi maakte veel werk onder eigen naam, of in dienst van andere collectieven/makers als performer of tech-dramaturg. R3LN4CHT is de doorstart van Didi’s maakpraktijk; waarin hen onderzoek doet naar vormen van samenwerken, actief toeschouwerschap en queer-/nachtcultuur. 

R3LN4CHT is een nieuw, modulair collectief uit Rotterdam. Met een continu wisselende samenstelling aan kunstenaars, werkt het fluïde collectief aan theatervoorstellingen, happenings, club-avonden en performatieve installaties. R3LN4CHT spreekt zich uit over de noodzaak van nieuwe perspectieven op de realiteit, vastgeroeste systemen, normen en omgangsvormen.

DOX & Didi
Voor de DOX Club editie slaat Didi de handen ineen met Lodewijk van Dijk. Ze werken samen in het collectief R3LN4CHT en kennen elkaar van de voorstellingen a queer.obj, DIGITAL DUCTTAPE en Beyond Consent. 

De DOX Winter Club van Didi & Lodewijk beloofd een echte party te worden!
 

Meer weten over Didi Kreike?

WebsiteR3ln4cht.nl