Timothy de Gilde

Timothy de Gilde

Timothy de Gilde 

Vanaf zijn kindertijd wil Timothy een actieheld worden zoals zijn grote voorbeeld Arnold Schwarzenegger. In 1999 start Timothy aan de studie theaterdocent/theatermaker aan de Theaterschool in Arnhem. Hij krijgt zijn diploma in 2003. Hierna werkt hij een aantal jaren als regie-assistent bij onder andere theatergroep Het Vervolg in Maastricht en het RO Theater in Rotterdam. 

Zijn jeugdvoorstellingen GTA5 en Bromance en Pretpark winnen achter elkaar in 2015, 2016 en 2017 een zilveren krekel, de belangrijkste jeugdtheaterprijs in Nederland. Bromance wordt tevens bekroond met de gouden krekel, de onderscheiding voor de beste jeugdtheaterproductie. 

Vanaf 2018 is Timothy freelance regisseur. Hij is gastregisseur voor onder andere Theater Sonnevanck in Enschede, DOX, Theater Bellevue en BOS producties. Daarnaast regisseert hij o.a. het Theaterfestival Gala 2019, werkt hij als eindregisseur voor o.a. Frascati en Podium Mozaiek en werkt hij voor de Toneelschool ArtEZ. 

Vanaf 2020 regisseur en lid van het artistiek team bij De Toneelmakerij in Amsterdam. De drie biggen en Snackbar worden zeer goed ontvangen.

DOX & Timothy

Timothy regisseerde de afgelopen jaren verschillende voorstellingen bij DOX en vervult sinds 2023 een rol als artistiek directeur.
 

Meer weten over Timothy de Gilde?

Websitehttps://www.timothydegilde.nl