Roshanak Morrowatian

Roshanak Morrowatian

Roshanak is een danseres, choreografe en performer die woont tussen Amsterdam en Maastricht. Na het behalen van haar BA in dans en een MA in danscompositie aan de Folkwang University of the Arts in Duitsland was ze onder andere te zien in het werk van Marina Abramovic, Pina Bausch, Isabelle Beernaert, Alexis Blake en Joost Vrouenraets. 

Voor de voorstelling Polished ontving ze samen met Mami Izumi de BNG Dansprijs 2020 en maakte ze deel uit van de DansClick 22 tour. In 2020 wint Morrowatian de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, de landelijke stimuleringsprijs voor talentvolle, veelbelovende makers. Vanaf 2023 is zij artist in residence bij ICK Dans Amsterdam/Artist Space, Parkstad Limburg en DOX en maakt ze deel uit van de ’Nieuwe Makers Regeling’ van het Fonds Podiumkunsten. In dit tweejarig traject wordt zijn ondersteund door ICK, Korzo, VIA ZUID, Parkstad Limburg Theaters en DOX. 

DOX & Roshanak

In 2024 is Roshanak één van de makers van Makerslab bij DOX. Hierbij werkt ze met performers van de DOX Club van seizoen 23/24.
 

Meer weten over Roshanak Morrowatian?

Instagramroshanak_morrowatian