Interview met DOX'er Britt van der Meer
Nieuws tag 1 nieuws tag 2

Interview met DOX'er Britt van der Meer

Achter elke DOX'er schuilt een uniek verhaal, een persoonlijke reis van visie en doelen. We duiken in het verhaal van Britt van der Meer, een van de sprankelende DOX'ers binnen de DOX Club. Wat drijft Britt en hoe heeft de DOX Club haar gevormd? Ontdek hoe deze plek haar heeft geholpen en veranderd.

Wat betekent DOX voor jou en hoe heeft het jou geholpen bij het ontdekken van jezelf als individu?
“DOX heeft mij wel geholpen op een persoonlijk vlak, zonder dat ik er eigenlijk bij stil heb gestaan. Als ik terugkijk, hoe ik hier begon en hier nu sta, heeft het mij vooral geholpen met mezelf motiveren hoe ik wil dat mijn toekomst eruitziet en wat ik wil als persoon. Ook mijn zelfverzekerdheid is in deze tijd gegroeid.”

Als je jezelf zou zien voordat je begon. Hoe zou je jezelf dan beschrijven?
“Ik begon hier best wel heel vrij en zonnig. Ik wist wel wat ik leuk vond, maar nooit goed nagedacht wat ik verder wil of wat ik hiermee wil bereiken. Dus het heeft mij bewust gemaakt van waar ik sta en wat ik wil. Ik was niet verlegen, maar nu dat ik een tijd heb doorgebracht bij de DOX Club ben ik meer zelfverzekerder geworden.”

Kun je een moment delen waarop je je kwetsbaar voelde binnen de DOX Club en wat deed dit met je?
Ik voelde mij vooral kwetsbaar  met bewegen, omdat mijn discipline theater en acteren is en we hebben echt goede dansers en bewegers in onze Club. Als we dan een opdracht kregen waarbij we solo's moesten maken of alleen moesten dansen in de groep dan voel je je toch wel een beetje geïntimideerd. Het is wel een veilige groep dus ik durfde mij wel kwetsbaar op te stellen. Ik dacht, ik ga er gewoon voor. Hoe vaker je elke repetitie danst en beweegt, hoe sterker je wordt als performer én persoon.

Maar ook gewoon je mening geven en hoe je in dingen staat, dat vond ik voorheen altijd wel moeilijk om te delen. Ook al stak ik mijn hand niet op, je wordt toch wel gevraagd om te delen bij de Club, dat helpt mij wel met het delen van mijn mening en ben er nu minder bang voor. Ik zal in de toekomst ook sneller mijn hand opsteken.”

Hoe ervaar je de onderlinge steun en verbondenheid binnen de DOX Club?
“Ik zit echt in een veilige groep waar iedereen een beetje op hetzelfde niveau zit en dezelfde redenen hebben waarom ze onderdeel zijn van de DOX Club. De mensen van productie, Melvin Fraenk of andere mensen bij DOX zijn toch verder dan dat jij bent. Daardoor kun je soms wel denken dat je ze niet lastig wil vallen. Ondanks dat deze gedachte vaak rondging in mijn hoofd staan ze toch altijd voor je klaar en doen ze moeite voor je. Altijd als ik ze zie dan groeten ze me, of geven mij een high five en dan voel je toch een verbondenheid met elkaar!”

Welke persoonlijke waarden en overtuigingen heb je ontwikkeld door je ervaringen binnen de DOX CLUB? 
“DOX is best wel een goede stok achter de deur. Ze laten ook duidelijk weten dat ze er zijn om jou wat te leren en dat ze je graag willen ondersteunen in welk opzicht dan ook. Maar alleen als je daar als persoon ook voor open staat en er klaar voor bent. Het leertraject is professioneel en ze willen je echt helpen, maar dat kan niet als je te laat komt of niet komt opdagen. Nu dat ik hier ben heb ik meer regelmaat en zie ik ook steeds meer wat ik wil in het leven en in de kunstwereld. Ik ben meer bewuster van mezelf.”

Wat zou je nog mee willen geven aan onze lezers?
“Als je nog niet weet wat je wilt, is dat oké als je er maar plezier in hebt!”

Check hier al onze DOX'ers van de DOX Club.