Nieuwe cast van Birds!
Nieuws tag 1 nieuws tag 2

Nieuwe cast van Birds!

Op vrijdag 2 februari spreidt Birds wegens succes opnieuw haar vleugels en gaat in première in Theater Kikker met een gloednieuwe cast. Performers Tuan Tran, Youri Peters en Joenoes Polnaija zullen op 8 januari starten met de repetities om de voorstelling te voorzien van een nieuw paar vleugels. 
 

Echte vrijheid, hoe ziet dat eruit? De prijswinnende choreograaf en danser Dalton Jansen snijdt met Birds (12+) een actueel onderwerp aan: je wordt meegezogen in de belevingswereld van een jongere die woont in een jeugdzorginstelling vertaalt naar dans, spoken word en muziek. Op vrijdag 2 februari spreidt Birds wegens succes opnieuw haar vleugels en gaat in première in Theater Kikker. Dalton verbeeldt de moeilijke weg naar volwassenheid van jongeren die niet thuis kunnen wonen. 

 

Birds is een coproductie van Stichting Blackbirds met DOX, Productiehuis Theater Rotterdam & Nineties Productions.

Wie is de nieuwe cast?

Tuan

Ik kijk ernaar uit om dit nieuwe avontuur aan te gaan. Het is voor mij een lange tijdje geleden dat ik deel uit maakte van een grote productie, wat het best wel spannend maakt; op een goeie manier! Ik kijk er ook naar uit om mijzelf volledig te kunnen geven, te voelen, te openen, en te leren.

Wie is de nieuwe cast?
Wie is de nieuwe cast?

Joenoes

Ik kijk ernaar uit om deze voorstelling te spelen met zo’n belangrijk verhaal. Zelfs als jongeren niet dit leven hebben geleefd zitten er veel universele thema’s in waar we als mensen allemaal mee te maken hebben. Bijvoorbeeld de behoefte om gezien te worden, gehoord te worden. Wie wil dat nou niet? Als verhalenverteller wil ik dit verhaal kunnen voelen en voelbaar maken voor de toeschouwers.

1606
1606

Youri

Ik denk dat het heel belangrijk is om het verhaal van jongeren in zorginstellingen met zorg te dragen. Omdat het een reprise is, mogen wij de rollen overnemen van een topcast, laten we zeggen dat de lat hoog gelegd is, ik denk dat wij daar veel van gaan leren. Daarna krijgen we ook nog genoeg tijd om de voorstelling ons eigen te maken, en er ook ons eigen gevoel in te stoppen. Ik heb Joenoes en Tuan net leren kennen maar gelijk al het gevoel dat we vanuit weder-respect en onze passie voor onze professie de diepte in kunnen duiken. Dus het is alleen nog maar wachten tot het nieuwe jaar en dan kunnen we gaan!!

1605
1605