DOX team is compleet en draait op volle kracht
Nieuws tag 1 nieuws tag 2

DOX team is compleet en draait op volle kracht

Het DOX team is per 1 november 2023 compleet! Melvin Fraenk en Timothy de Gilde maken officieel onderdeel uit van de Artistieke Directie van DOX. Daarnaast vervult Thijs van Lier de rol van Hoofd Bedrijfsvoering & Financiën en  Rosanne Wielenga de rol van Hoofd Productie.

 

Met Melvin en Timothy als toevoeging aan de Artistieke Directie borgen we de diverse disciplines die DOX rijk is; van theater tot dans en muziek. Beiden hebben een sterke visie op de ontwikkeling van talent die binnen het Artistieke directieteam samenkomen. De rollen binnen de Artistieke Directie van DOX zullen als volgt worden verdeeld: Melvin Fraenk zal zich focussen op het DOX beleid, dans, ontwikkeling van performers en de DOX Clubs. Timothy de Gilde zal zich ontfermen over het DOX beleid, de ontwikkeling van makers en de producties. Daarnaast blijft hij verbonden aan het Artistieke team van De Toneelmakerij. Hildegard Draaijer neemt de Internationale samenwerking en residenties onder haar hoede en zal dienen als curator en coach van het Artistieke Directieteam. Met de verschillende invalshoeken kan de DOX koers worden bepaald richting het Kunstenplan van 2025-2028.

“Wij hebben allebei bij Hildegard Draaijer in de leerschool gezeten. Zij heeft ons de afgelopen jaren geïnspireerd als het gaat om talentontwikkeling en het grote belang hiervan. DOX zit inmiddels diep in ons hart. We brengen verschillende werelden samen en kijken er enorm naar uit om een bezielend huis te zijn voor vele performers en makers,” aldus Melvin en Timothy.

Thijs van Lier maakt als mede-eigenaar van More than Games de overstap van de creatieve industrie naar de culture sector: “Na jaren als ondernemer te hebben gewerkt kijk ik ernaar uit om bij DOX te werken in een grotere organisatie om te leren van én met elkaar. Ik hoop bij te kunnen dragen aan het vergroten van de impact op jonge makers en het bereik van leerlingen en theaterbezoekers.” Rosanne Wielenga maakt de stap van Theatergroep Playback naar DOX. “Ik kijk ernaar uit om onderdeel te worden van een team dat spraakmakende en vernieuwende producties neerzet en jonge makers een kans geeft om zichzelf (verder) te kunnen ontwikkelen,” aldus Rosanne.

Met het volledige DOX team, onder aansturing van Directeur/Bestuurder Hans Eliëns, wordt de laatste hand gelegd aan de aanvragen voor het Kunstenplan 2025-2028. Zowel Eliëns als de Raad van Toezicht zijn ervan overtuigd dat DOX de juiste team samenstelling heeft bereikt en ziet de toekomst met groot vertrouwen tegemoet.