DOX Op het UITfeest
Nieuws tag 1 nieuws tag 2

DOX Op het UITfeest

Het UITfeest komt er weer aan. Dit is dé plek waar je moet zijn om jezelf onder te dompelen in een dag vol plezier, cultuur en ontdekkingen. DOX is erbij met een preview van onze DOX Club van afgelopen seizoen: Free to be Free én met een muzikale act van Boris de Klerk en Tano Rivers van de aankomende voorstelling Don’t Wanna Touch in samenwerking met YoungGangsters. Omcirkel 10 september met een dikke stift in je agenda en kom naar de Theaterzaal van Bibliotheek Neude om 14.30 uur.
 

DOX Club Free to be Free

Dit clubtraject is een vooronderzoek voor de nieuwste voorstelling van Sites of Memory (SoM) genaamd Free to be Free. Wat betekent vrijheid vandaag de dag? Is een strijd voor vrijheid nog steeds nodig en door wie wordt deze gevoerd? Daarbij wordt er ook gekeken naar vormen van opstand, van verzet en de bekende en minder bekende verzetsstrijders die voor vrijheid gevochten hebben. Tijdens deze club wordt er onderzocht hoe performance en geschiedenis samenkomt. Is je geschiedenis voelbaar in je lichaam? De performers gaan aan de slag met de koloniale geschiedenis, maar ook met de geschiedenis die in hen opgeslagen ligt. Hoe plaatsen wij deze verhalen naar publieke ruimte? 

Don’t Wanna Touch

In Don’t Wanna Touch duiken YoungGangsters en DOX vol in de angst voor aanraking en omhelzen we het ongemak. Met uitdagende scènes onderzoeken we liefdevolle, geweldadige, seksuele en vriendschappelijke aanraking. Waarom kan een simpele handshake al awkward zijn? Waar komt de schaamte vandaan bij sommige aanrakingen? En wanneer trek je een grens? Don’t Wanna Touch gaat in premiere op zaterdag 7 oktober in de Stadsschouwburg Utrecht. Tijdens het UITfeest zullen componist Boris de Klerk en rappende poëet Tano Rivers je laten meevoeren met de beat.