Deelname DOX Theater Na de Dam

Deelname DOX Theater Na de Dam

Deelname DOX Theater Na de Dam

Op donderdag 4 mei vanaf 21.00 uur presenteren DOX, Theater Utrecht en Stadsschouwburg Utrecht een gezamenlijk programma in het kader van Theater Na de Dam. Hoe werken momenten uit het verleden door in het heden en de toekomst? Utrechtse makers delen deze avond hun visie op vrijheid.

 

We willen weten waar we van gemaakt zijn en wat ons heeft gevormd. Het verleden wordt herdacht, verhalen verteld, gedichten voorgedragen en de liefde voor muziek gedeeld. Het programma bestaat onder andere uit een panelgesprek over de naschokken van de geschiedenis en hoe deze doorwerken in het heden en de toekomst, een interactieve journey naar vrijheid, muziek van Anne-Fay Kops en optredens van jonge DOX Club-performers. Ook bespreken we vrijheid aan de hand van verschillende tekstfragmenten van de voorstelling Quake. “Hoe leed doorwerkt in het nu, maar ook tot iets hoe wij als samenleving zijn geworden, tot wie we zijn en hoe we daar ook weer een nieuw iets tegenover zouden kunnen zetten.” – Casper Vandeputte, regisseur en schrijver Quake.

 

Theater Na de Dam

Het programma ‘We geven het door’ is onderdeel van het landelijke initiatief Theater Na de Dam. Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei zetten theatermakers uit het hele land zich in om deze dag extra betekenis te geven.