Dalton Jansen wint Cultuurfonds talentprijs Charlotte Köhler

Dalton Jansen wint Cultuurfonds talentprijs Charlotte Köhler

De Cultuur­fonds talentprijs Charlotte Köhler is uitgereikt aan danser en choreograaf Dalton Jansen. De prijs bedraagt 20.000 euro en wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon of collectief. Dit jaar gaat de prijs naar de Rotterdamse Dalton Jansen die samen met o.a. DOX  al diverse succesvolle producties op zijn naam heeft staan.

Dalton Jansen: "Ik vind deze prijs f*cking vet, een waardering voor al het werk dat ik doe, ook dat wat mensen niet zien. Mijn hoop is dat we met elkaar kunnen leven in deze wereld en dat ieder persoon mag zijn wie hij is. De norm is niet wit, de norm is de mens.” 

Dansactivist Dalton Jansen combineert spoken word, hiphop, contemporary en breakdance met zijn ervaringen in de jeugdzorg en zijn Curaçaose afkomst. Met zijn gezelschap Black Birds zet hij zich in voor de begeleiding van jong talent, met een speciale focus op jongeren in kwetsbare situaties. Naast zijn danscarrière en coproducties bij en met grote(re) gezelschappen zoals DOX, Maas en Theater Rotterdam, werkt hij ook 28 uur per week in de jeugdzorg.

De Cultuurfonds Talentprijs Charlotte Köhler, met een geldbedrag van 20.000 euro, wordt mogelijk gemaakt door de erfenis van Charlotte Köhler. Bij haar overlijden in 1977 liet Charlotte Köhler een deel van haar vermogen na aan het Cultuurfonds. Samen met het fonds bedacht ze een invulling voor haar erfenis: van het geld zouden elk jaar prijzen moeten worden uitgereikt aan jonge, veelbelovende kunstenaars.

Dalton Jansen is binnenkort te zien in Theater Kikker met zijn nieuwste voorstelling JAH op donderdag 3 en vrijdag 4 oktober! JAH is een krachtige ode aan de zwarte man in een westere wereld en een viering van vaderschap. De voor­stel­ling is geïn­spi­reerd door persoon­lijke ervaringen en historische gebeurtenissen.