MORF.
MORF.
Theater

12+ jaar

MORF.

Voorstelling in de klas (14+)

02 sep. t/m 20 dec.

Mythes komen in de klas tot leven met moderne technologie!

 

 

TypeVoorstelling in de klas
Speelperiodes6 maart t/m vrijdag 26 april 2024 
  
  
GenreTheater, film & technologie (augmented reality)
SchooltypeVoortgezet onderwijs
Leeftijd 14+
DoelgroepAlle niveau's
VakgebiedenCKV
 Geschiedenis
 Maatschappijleer / Burgerschap
 Techniek
 Klassieke talen

 

 

Bomen tekenen, beesten creëren, avatars uploaden en live foto’s uit de klas gebruiken. Het klaslokaal wordt omgetoverd tot een virtuele gamewereld! Theatermaker Booi Kluiving brengt in een speciale voorstelling in de klas de oude verhalen en mythes van Ovidius tot leven door samen met leerlingen live in de ruimte te tekenen. En niet op papier, maar in een digitale 3d-wereld (augmented reality).

De leerlingen zien deze voorstelling voor hun ogen ontstaan, hebben invloed op de digitale omgeving en op het verhaal. Ze maken op interactieve wijze kennis met personages als Callisto, Icarus & Narcissus. In de verhalen en mythes uit het wereldberoemde boek van Ovidius komen actuele thema’s aan bod: ambitie, overmoed en de ruimte om fouten te maken. 

Samen met de leerlingen wordt kritisch nagedacht over de rol van technologie & social media in ons leven: welk beeld vorm jij van jezelf online?  Een voorstelling in de klas waarin eeuwenoude wijsheid en moderne technologie op een unieke manier samen komen! 
 

Makers 
Booi Kluiving – Acteur, Maker, Schrijver 
Keez Duyves – Ontwikkelaar 

 

MORF. komt tot stand dankzij een samenwerking tussen het Innovation:Lab | Theater Utrecht & DOX