Yente Eva Dodemont

Hoi! Ik ben Yente,

Ik studeer nu aan de opleiding Filmacteur op het Mediacollege Amsterdam. Mijn doel is om altijd te blijven werken in de kunstsector en vooral acteren. In zowel film als theater. Natuurlijk is het gaaf om daarin groot en beroemd te worden, maar ik vind het vooral belangrijk dat ik kan blijven acteren, waar dan ook! En mensen iets kan bijbrengen door kunst! Bij DOX kan ik het theater werkveld, nieuwe connecties, nieuwe acteurs en nieuwe makers leren kennen!

Ik kan hier mijn ideeën delen en leren verwerken in de vetste kunstvorm die er bestaat! En ik weet dat DOX mij nog veel meer kan geven wat ik nog moet ontdekken! 

Mijn inspiratiebron is mijn vader. Hij is tegen zijn zin eerst de verpleging in gegaan omdat hij van zijn ouders een ‘echt vak moest leren’. Uiteindelijk is hij ook zijn dromen achterna gegaan en op een vrij late leeftijd in het acteerveld gekomen. Hij heeft ontzettend veel kennis en connecties opgebouwd. Hij werkt aan hele grote dingen mee, maar kan de kleinste acteer en kunstproject klusjes het meest waarderen. Hij regisseert ondanks veel ervaring een klein amateur clubje waar hij hart en ziel insteekt. Naast het acteerwerk zorgt hij dat hij overal kan helpen en werkt ook als communicatie trainer/acteur. En dat is nog lang niet alles! Maar hij vindt nog steeds dat hij nog lang niet uitgeleerd is en vindt ook dat hij van mij en mijn generatie het meeste kan leren!

Mijn tip voor de wereld: Droom, denk, durf en doe! Doe wat je het allerliefst doet, en blijf doorgaan tot je ervan kan leven! Want het kan echt, als je maar open staat om er keihard voor te werken!