Indy Dikkeboom

Hey! Ik ben Indy.

Ik ga nu mijn laatste (derde) jaar in van mijn opleiding bij Nova college performing arts dans en tussendoor heb ik een bijbaan bij de ouderenzorg. 

Een grote droom van mij is om later als achtergrond danser op het podium te staan voor artiesten over de hele wereld en zo veel mogelijk daarmee reizen en nieuwe mensen te ontmoeten om herinneringen mee te delen. Als de mogelijkheid heb, dan wil ik aan de rand van mijn lichamelijke aftakeling nog steeds projecten op het podium doen, maar dan vooral mijn aandacht geven aan het openen van een eigen dansstudio of mezelf meer verdiepen in de banen achter de schermen van dans gerelateerde dingen, zoals voorstellingen en dans festivals. Eigenlijk wil ik gewoon mijn hele leven aan dans toewijden en mezelf zo veel mogelijk ontwikkelen in verschillende dansstijlen, mijn techniek verbeteren tot een goed level, mijn kennis delen met andere en zo veel mogelijk kennis verzamelen van andere. 

Mijn favoriete discipline is dan ook dans. Ik heb momenteel geen favoriete dansstijl, want ik doe op mijn opleiding meerdere stijlen en daar houd ik juist van. Ik houd erg van improvisatie en daar werk ik graag aan. 

DOX club gaat mij helpen met het ontwikkelen van nieuwe dans stijlen, de ervaring om op een professionele manier om te gaan met meerdere situaties in het werkveld, connecties vormen, helpen met mezelf beter verbaal maken in een groep en bij nog veel meer dingen. Eigenlijk gaat DOX me heel erg helpen met mijn ontwikkeling op het uitvoerende kunst gebied, waar ik nu al heel dankbaar voor ben. 

Ik heb meerdere inspiratiebronnen en vaak haal ik het uit verschillende hoeken tegelijkertijd. Ik haal vaak inspiratie uit afbeeldingen, films/series, mensen/ruimtes om me heen, dieren, mental disorders, muziek, andere artiesten die ik ontmoet of zie op socialmedia et cetera. Dit is denk ik omdat ik vaak doordenk over alles en er van hou om in mijn hoofd verschillende dansprojecten op te zetten, bijvoorbeeld door alleen maar te kijken naar een tuin, waar ik allerlei insecten zie bewegen en gebaseerd op dit fenomeen verzin ik een dans video. Ik vind het moelijk om te zeggen 'ooooh ik haal daar inspiratie uit', want alles en iedereen kan inspirerend zijn. Het is makkelijker om de precieze inspiratiebron aan te wijzen wanner je op dat moment met een bepaald project bezig bent, maar meestal komen mijn beste idee├źn spontaan.

Mijn tip voor de wereld: You are too concerned with what was and what will be. There's a saying: Yesterday is history, tommorow is a mystery, but today is a gift, that's why it's called a present! - master Oogway most people need this reminder because most people are stuck in the past or the future instead of enjoying 100 percent the moment they are in right now. To some this may seem like a silly quote from a children's movie, but it can mean so much more the way you look at it. No matter what happens if you live in the moment and keep going no matter how hard it is, you will always come out stronger and enjoy the smallest things in life. You only live once, so enjoy it from all sides with each other."