Birgit Boer

Hoi! Ik ben Birgit

Ik ben afgestudeerd aan de dans academie in Tilburg (fontys). En momenteel danser bij Blackbirds (dalton Jansen). Gedanst in de productie ‘Age of rage’ van Ivo van Hove en Wim Vandekeybus met ITA. Een jaar stage gelopen bij Club Guy and Roni (the Poetic disasters club). Vooropleiding acteren in Groningen (de noorderlingen)." 

Mijn doel/droom is om aangenomen te worden op een toneelschool in Nederland komend jaar. 

Mijn favoriete discipline is acteren (omdat ik dat graag wil leren) maar dans is mijn comfort zone Connecties te maken met makers uit het veld. 

DOX kan mij helpen doordat ik mijn weg weet te vinden om een carrière switch te maken of te ontdekken dat ik zelf theater kan maken. Dus kijken naar mijn mogelijkheden in het werkveld. 

Mijn inspiratiebron is ITA, omdat ik van dichtbij heb kunnen zien hoe de acteurs te werk gaan en vanaf toen wilde ik ook graag gaan acteren. films, omdat ik vind het prachtig hoe verhalen op beeld worden gebracht in fictie of non fictie. NITE, omdat ik door mijn stage enthousiast ben geworden door interdisciplinair theater. Mateusz staniak, ik heb tijdens de stage samen gewerkt met Mateusz. Daarna heb ik een voorstelling gezien gemaakt door hem ‘Hamlet en ophelia’ en die vond ik helemaal geweldig. En de acteurs waren ook geweldig. Ik zou graag weer met hem willen werken in de toekomst.

 

Mijn tip voor de wereld: Neem risico’s in het leven (nu het nog kan)