DOX School

DOX ontwikkelt samen met Theater Utrecht educatieve podiumkunstprojecten voor middelbare scholieren in de regio Utrecht. We werken vanuit nieuwe, interdisciplinaire vormen van theater en dans, waarvoor urban arts als hiphop en spoken word belangrijke inspiratiebronnen zijn.

Embodied learning

In onze educatieprogramma’s staat ‘embodied learning’ centraal; leren via het hoofd en het lichaam. Jongeren leren en ervaren door te kijken, te bevragen, in beweging te komen en zelf te creëren. De groei van bewustzijn, creatief denkvermogen, empathie en saamhorigheid zijn uitgangspunten voor het aanbod. Wij vinden deze vaardigheden belangrijk bij het vormgeven van zowel een persoonlijke als een maatschappelijke identiteit.  De programma’s zijn gericht op de (culturele) diversiteit in onze samenleving, de jongeren geven we de ruimte om zichzelf, de ander en de wereld beter te begrijpen. Alle educatieprojecten zijn los in te zetten, maar kunnen samen ook een doorlopende leerlijn vormen.

Docententeam

Het docententeam van DOX en Theater Utrecht bestaat uit makers en performers uit het talentontwikkelingstraject van DOX (DOX Club), spelers uit voorstellingen van DOX of Theater Utrecht en ervaren theater-/dansdocenten (autodidact of opgeleid). Allen hebben een eigenzinnige kijk op de wereld, een eigen stijl en een sterke persoonlijkheid. Hierdoor kunnen zij nieuwe rolmodellen voor jongeren zijn. Met dit team haal je de energie van een multiculturele samenleving in je school.

Voorstelling in het theater

Role Model - foto Anja Beutler

Role Model

Voorgezet onderwijs

Voorstelling in de klas

DIEHELEDING

Fokking Awkward

12+
Thema's: intimiteit en seksuele ontwikkeling

Outsiders - Roel van Berckelaer

Outsiders

Bovenbouw
Thema: (zelf)uitsluiting

X Time

Hangout - DOX - Theater Utrecht

X-DAY

Leerjaar 2 alle typen onderwijs

Hangouts - DOX - Theater Utrecht

X-WEEK

Leerjaar 2 alle typen onderwijs

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube