DOX School

DOX en Theater Utrecht werken intensief samen aan educatieprojecten voor, door en met jongeren. Het aanbod is geschikt voor VO en MBO en omvat o.a. voorstellingen in de klas, maakweken, workshops op maat, lesbrieven, hangouts en nagesprekken. Ook bevat het verschillende disciplines: theater, dans, hiphop, spoken word, film, performance, die afhankelijk van het thema of de voorstelling ingezet worden. We hebben goede samenwerkingsverbanden opgebouwd met een groot aantal scholen in Utrecht en omgeving, waaronder het Gerrit Rietveld College, het Oosterlicht College, X11, ´t Atrium, St. Bonifatiuscollege, De Werkplaats Kindergemeenschap, OPCD, Ithaka ISK en Trivium College.

Bekijk hier het educatie aanbod van seizoen 22-23.

De belangrijkste doelstelling binnen onze educatie is jongeren stapsgewijs meenemen in de interdisciplinaire podiumkunstwereld en hen op te leiden tot jongeren die ergens voor staan. Daarbij is de leefwereld van jongeren altijd inspiratiebron. Ons aanbod loopt van eenmalige educatieprojecten tot programma’s voor doorlopende leerlijnen.

Docententeam

Het docententeam van DOX en Theater Utrecht bestaat uit makers en performers uit het talentontwikkelingstraject van DOX (DOX Club), spelers uit voorstellingen van DOX of Theater Utrecht en ervaren theater-/dansdocenten (autodidact of opgeleid). Allen hebben een eigenzinnige kijk op de wereld, een eigen stijl en een sterke persoonlijkheid. Hierdoor kunnen zij nieuwe rolmodellen voor jongeren zijn. Met dit team haal je de energie van een multiculturele samenleving in je school.

Educatie vragen, meer weten of een boeking doen? Mail naar educatie@wijzijndox.nl 

Voorstelling in het theater

The Hot Peaches

12+

Recht

12+

Quake

15+

Eros

15+

Anne-Fay’s Reaspora

16+

Voorstelling in de klas

Shank

14+

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube