DOX Performer

Lisa Frederiks

Leeftijd:
23

Woonplaats:
Leiden

Studie/werk:
Ik studeerde aan de Theaterschool Rotterdam en ik werk nu bij de North End pub in Leiden. Ook zit ik bij 2 theatergroepen in Leiden genaamd Hardt en Koorts waar ik nog af en toe dingen doe. 

Mijn doel en droom is:
Mijn doel en droom is om zelf theater te gaan maken met een collectief of een partner waar ik zelf in speel en daarmee theater festivals mee rond ga. Ik wil theater maken wat wrang is, confronteert maar ergens ook geruststellend is. Ik wil mensen door middel van theater laten zien dat mens zijn eigenlijk ook maar gewoon heel gek is en we allemaal functioneren als hoe ons is opgedragen.

Mijn favoriete discipline:
Performance

DOX Club gaat mij helpen met/bij:
Het ontdekken van meerdere disciplines/ diversiteit in spel en mijn lichaam. Leren samenwerken met een maker en connecten met mensen en achter mijn eigen speler/makerschap leren staan.

Mijn inspiratiebron is:
Mensen eigenlijk. Mensen om mij heen en mezelf. Dingen waar ik tegenaan loop als vrouw in een man made world en maatschappelijke onderwerpen die aan mij knagen, zoals het altijd maar moeten weten en de rolverdeling tussen de geslachten bijvoorbeeld. Dus vooral mensen en mens gemaakte systemen. Ook inspireren beelden mij, esthetische beelden die een performance kunnen versterken. Muziek ook.

Mijn tip voor de wereld:
Stop worrying, stop demanding ourselves to become and be. Start living and let go. Enjoy the presence because if you’ll live in the future you’ll be gone before you know.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube