DOX Performer

Juan Zyad

Juan Zyad speelt sinds 2019 bij DOX. Hij speelde in 100% WAAR (coproductie DIEHELDING) in twee stukken in regie van Casper Vandeputte: Quake en Bloedlink en in de DOX-voorstelling Recht van de makers Timothy de Gilde en Dalton Jansen. Ook is hij in de zomer van 2021 te zien in de festivalvoorstelling Dashboard (coproductie DIEHELEDING).  In 2020 heeft de jonge en veelzijdige acteur en rapper Juan Zyad gewonnen.

“Juan is een natuurtalent. Een podiumbeest dat kan acteren. Maar vooral een podiumbeest. Messcherp op de vloer, hij is spannend, een beetje gevaarlijk maar hij heeft weinig om zijn kwetsbaarheid te laten zien. Juan kan rappen vanuit zijn ziel: hij is een mens dat niet schroomt om een deurtje in zijn hart open te zetten zodat anderen naar binnen kunnen kijken. Dat maakt hem een waanzinnige rapper en acteur. Juan is een geweldige collega, iemand die zichzelf ergens helemaal ingooit, vragen stelt, hij wil betrokken zijn, anders kan hij niet leveren en hij wil altijd leveren. Juan is altijd bezig met de anderen om zich heen – voelt iedereen zich goed, heeft iemand nog iets nodig? Die warme zorgzaamheid én dat fokking talent van hem maken Juan een feest om mee samen te werken.

Wij zijn benieuwd naar Juan zijn toekomst, als speler, rapper, maar natuurlijk ook als de allerliefste papa van Nederland!” Jury DOX Award

De DOX Award bestaat uit een geldprijs van €5.000 die kan worden besteed aan een investering op het gebied van talentontwikkeling of (bij)scholing. De uitreiking vond plaats tijdens de livestream van de voorstelling Recht op februari 2020. De selectiecommissie 2020 bestond uit: Nada Mounzer (bestuurslid van DOX en programmamaker Pop&Jazz& Festivals bij de NTR), Timothy de Gilde (huisregisseur DOX), Carole van Ditzhuyzen (hoofd DOX Club) en Hildegard Draaijer (artistiek directeur).

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube