DOX Over DOX

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen. Onze voorstellingen worden geprezen door pers en publiek. Met de DOXaward krijgen onze talentvolle makers en performers een extra incentive om hun masterskills nog verder te ontwikkelen.

DOX hét talentontwikkelings- en productieplatform voor de grootstedelijke podiumkunst in Utrecht en ver daarbuiten. De samenhangende combinatie van talentontwikkeling in DOX Club, productie en educatie & publiekswerking is kenmerkend voor onze aanpak. In al deze bedrijfstakken staat het maken centraal. Al ruim twintig jaar brengt DOX nieuwe generaties podiumkunsttalent voor het voetlicht door het produceren van voorstellingen, events en sociaalmaatschappelijke projecten in binnenen buitenland. Wij begeleiden zowel de nieuwe makers als de jonge performers met wie zij werken. DOX is een rijkgeschakeerde keten van kennis, overdracht en wederzijdse inspiratie. Nieuwe makers stromen door van residenties naar DOX Club, naar voorstellingen in de klas en (co)producties van DOX. Jonge performers stromen van DOX Club door naar Club producties en (co)-producties of stromen uit naar het werkveld of het kunstvakonderwijs.

In 2020 speelde DOX zelfs in tijden van de COVID-19 pandemie maar liefst 269 uitvoeringen voor meer dan 40.000 bezoekers. Ons team bestaat uit 17 kantoormedewerkers, 25 theaterdocenten, 47 performers en 17 makers(collectieven).

We zijn op zoek naar nieuwe makers. DOX legt de loper uit voor jonge talenten met hemelbestormende ideeën, te veel energie en een grote passie. Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld, en of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; we gaan voor talent!

Popel je om je plannen te realiseren, check dan onze makersoproep. We zoeken streetwise makers die weten wat ze willen. Je plan hoeft nog niet tot in detail te zijn uitgewerkt en mag finaal buiten de lijntjes gaan. Als je verhaal spannend, nieuw en inspirerend is, vegen we de vloer van harte voor je schoon. Makers als: Saman Amini, Ryan Djojokarso George Tobal en Dalton Jansen gingen je voor.

ROLEMODEL Anne-Fay ©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

Onyx & Ivory

Maker

Dalton Jansen

Choreograaf

Timothy de Gilde

Timothy de Gilde

Regisseur

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube