DOX Over DOX

DOX is hét huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club) en in producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, urban arts als spoken word en hiphop zijn inspiratiebronnen. Onze voorstellingen worden geprezen door pers en publiek. Met de DOXaward krijgen onze talentvolle makers en performers een extra incentive om hun masterskills nog verder te ontwikkelen.

DOX is op zoek naar een Algemeen directeur/bestuurder. Bekijk de vacature.

In 2019 speelde DOX maar liefst 349 uitvoeringen voor bijna 40.000 bezoekers. Ons team bestaat uit 15 kantoormedewerkers, 15 theaterdocenten, 60 performers en 12 makers(collectieven).

We zijn op zoek naar nieuwe makers. DOX legt de loper uit voor jonge talenten met hemelbestormende ideeën, te veel energie en een grote passie. Of je nu achter de Nederlandse dijken geboren bent of in een ander deel van de wereld, en of je nu een vooropleiding hebt afgerond of het allemaal zelf hebt uitgevogeld; we gaan voor talent!

Popel je om je plannen te realiseren, check dan onze makersoproep. We zoeken streetwise makers die weten wat ze willen. Je plan hoeft nog niet tot in detail te zijn uitgewerkt en mag finaal buiten de lijntjes gaan. Als je verhaal spannend, nieuw en inspirerend is, vegen we de vloer van harte voor je schoon. Makers als Saman Amini, Ryan Djojokarso en George Tobal, gingen je voor.

 

ROLEMODEL Anne-Fay ©KAMERICH & BUDWILOWITZ -EYES2

Onyx & Ivory

Maker

Dalton Jansen

Choreograaf

Timothy de Gilde

Timothy de Gilde

Regisseur

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube