DOX Nieuws

Don't wanna fight, YoungGangsters & DOX

Zaterdag 6 juli première Don’t Wanna Fight

© Ben van Duin

Op zaterdag 6 juli is de première van Don’t wanna fight van DOX & YoungGangsters tijdens het Over Het IJ Festival (Amsterdam). Een nieuwe fysieke splatter voorstelling over geweld.

Vijf DOX dansers creëren een energieke, absurdistische geweld verheerlijkende dansshow. De voorstelling in regie en choreografie van Annechien de Vocht & Guilherme Miotto is een vechtchoreografie waarin de dansers elkaars grenzen opzoeken, wat uiteindelijk losbreekt in een waanzinnig geweldsspektakel.

‘In een trefzekere, pijnlijke, humoristische vechtchoreografie confronteert Don’t Wanna Fight je op die manier met de grenzen van je eigen empathie en engagement.’ Theaterkrant

‘Waar voorstellingen van de YoungGangsters soms de neiging hebben om te veel in letterlijkheid te vervallen, is deze coproductie met DOX een prachtige, elkaar versterkende combinatie van het concrete vechttheater en de meer abstracte danstaal – beide vertrekkend vanuit een lekker rauw en brutaal idioom.’ Theaterkrant

Don’t wanna fight is van vrijdag 5 t/m woensdag 10 juli te zien tijdens het Over Het IJ Festival in Amsterdam en van 11 juli t/m 18 augustus tijdens de Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

 

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube