DOX Nieuws

Verbreed je kennis met de ‘How to..’ DOX Tutorials

Ja, er komt een gloednieuwe tutorial aan! Het is niet nodig om deze coronacrisis te beschouwen als verloren tijd, want we kunnen deze tijd gebruiken om iets nieuws te leren! Er verschijnen in de periode t/m juni verschillende ‘how to…’ tutorials online.

Deze DOX tutorials worden gemaakt door makers, performers en docenten van DOX. Hiphopdanser Giovani Vreede die je leert battlen, Anne-Fay Kops neemt je mee in het maken van een album en DJ Shug La Sheedah leert jou DJ’en.

NOW

How to spin

Voor een fijne beat, goede vibes en een Feel Good feestje moet je bij DJ Shug La Sheedah zijn. Deze dame is geboren en getogen in Utrecht en heeft een ongekende passie voor muziek. In de DOX tutorial ‘how to spin’ leert Shug je in een paar stappen de basis elementen van DJen. Shugs muziek varieert van r&b tot aan classics, swingbeats, hiphop, afrotunes en zelfs van disco invloeden is ze niet vies. Waar je haar van kunt kennen? Met regelmaat heeft ze gedraaid in clubs als Paradiso, AIR, Club NYX, Tivoli en Bitterzoet. Daarnaast stond ze ook op festivals als Milkshake, Gaypride en Museumnacht. Naast deze tutorial gaat zij op Hemelvaartsdag 21 mei om 19.00 uur live op onze DOX Instagram. Van Motown Classics tot Funky Afro House, van Electrische remixen tot een fijne Dancehall. DJ Shug la Sheedah neemt jou mee met haar lekkere ‘Feel Good’ beats tijdens deze stay at home Hemelvaart. Spin that wheel DJ!

GEWEEST

How to creat a song

Zangeres Anne-Fay Kops neemt ons mee in de wereld van het produceren van songs. Door de Coronacrisis is de release van haar nieuwe album Reaspora geannuleerd. Geen Motel Mozaïque, Oerol of Parade, het festivalseizoen heeft dit jaar geen kans gekregen. Maar Anne-Fay zit niet stil. In de nieuwe DOX tutorial ‘How to creat a song’ laat zij in 5 stappen zien hoe zij een liedje produceert. Waar haalt zij haar inspiratie vandaan? Hoe kan je zelf produceren en wanneer gaat je liedje naar de producer?

How to battle

Deze week is de sfeer Hype en de boodschap Hope. Klinkt je bekend in de oren? Snappen wij, want Giovani Vreede en Marsha Webster organiseren in samenwerking met DOX The Kulture of Hype en Hope. Corona gooit helaas roet in het eten, want de Earth editie op 18 april is nu afgelast. Gelukkig geeft Giovani Vreede ons hope in de DOX tutorial ‘How to battle’, want hoe blijf je actief en bereid je je voor op een echte battle? Omcirkel donderdag 9 april voor deze tutorial en onderstreep zaterdag 11 april 14.00 uur in je agenda voor een livestream op Instagram met Giovanni!

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube