DOX Nieuws

Vacature Coördinator DOX Club X/V/M (0,6 fte)

Julian Maiwald

Wij zijn op zoek naar een nieuwe Coördinator DOX Club (X/V/M) voor 0,6 fte. DOX is hét talentontwikkelhuis voor makers en performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club), producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, urban arts als spoken word en Hiphop zijn inspiratiebronnen.

Binnen DOX worden kruisbestuivingen gerealiseerd tussen verschillende kunstvormen zoals theater, dans, muziek, visuals, spoken word en performance, maar ook tussen academisch geschoolde podiumkunstenaars en selfmade performers. De projecten zijn hedendaags en eigenzinnig. DOX is te zien in haar thuisstad Utrecht, maar ook ver daarbuiten met regionale, nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

DOX werkt met jongeren en jongvolwassenen, jonge kunstenaars en docenten, en lokale, landelijke en internationale organisaties. DOX beweegt zich zowel in de amateur- als in de professionele sector. Binnen de organisatie staat het onderzoek en het co-creëren centraal in alle activiteiten.Niet alleen in realisatie van producties, maar ook in het talentontwikkelingstraject van de DOX-jongeren en de educatie.

DOX is op zoek naar:

Coördinator DOX Club

X/V/M (0,6 fte)

Wat ga je doen?

DOX Club is ons talentontwikkelingstraject voor jonge performers (van 16 t/m 24 jaar). Voor onze performers is het een kennismaking met de professionele theaterwereld, voor onze makers is het een laboratorium en direct contact met hun doelgroep: de grootstedelijke jongerencultuur. In deze functie werk je samen met de artistieke kern van DOX, Artistiek directeur Hildegard Draaijer en Artistiek coördinator en regiseur Timothy de Gilde. 

Je coördineert een team van makers en coaches dat gezamenlijk zorg draagt voor de invulling, uitvoering en planning van het programma DOX Club. Je geeft vorm aan een uitdagend ontwikkeltraject voor performers en voert deze uit. Hiervoor ontwikkel je vernieuwende programmaconcepten met een speciale focus op jong (cultureel divers)talent. Je begeleidt samen met een klein team van mentoren de DOX talenten, evalueert en draagt  zorgt voor instroom, doorstroom en uitstroom van de talenten. Daarnaast vertegenwoordig je DOX in diverse netwerken en vervult daarin een actieve rol.

Wat breng jij mee?

  • Een bevlogen en initiatiefrijk karakter;
  • Ervaring in het culturele veld als maker en/of als organisator voor een jong en divers publiek;
  • Je voelt je verbonden met een jongeren doelgroep en geeft de nieuwe generatie graag een stem;
  • Een coachende, inspirerende rol als sparringpartner voor collega’s;
  • Ideeën voor de ontwikkeling van vernieuwende concepten voor educatieve programma’s die ook voor theaters nieuwe doelgroepen aanspreken.

Wij bieden

  • Een inspirerende en dynamische functie bij activiteiten die aan de basis staan van DOX als talentontwikkelinstelling;
  • Een enthousiast team waarin je veel verantwoordelijk draagt;
  • Salaris gebaseerd op de CAO Toneel en Dans.

Word jij onze nieuwe collega?

DOX geeft van nature actief invulling aan inclusiviteit en wil – gezien jouw rol en de samenstelling van ons team, de diverse spelerscasts en onze bezoekers – kandidaten met een etnisch cultureel diverse achtergrond nadrukkelijk vragen te reageren.

Stuur je sollicitatiebrief en CV vóór 10 januari 2021 per mail naar office manager Barbara Kromkamp barbara@wijzijndox.nl. Voor vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hildegard Draaijer, artistiek directeur DOX, via hildegard@wijzijndox.nl. Gesprekken vinden plaats begin januari 2021. Start functie in overleg, het liefst zo snel mogelijk.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube