DOX Nieuws

Vacature: Algemeen directeur/bestuurder

Julian Maiwald

DOX is op zoek naar een nieuwe algemeen directeur/bestuurder. DOX is hét talentontwikkelhuis voor makers en performers uit verschillende (sub)culturen. Ze werken samen in research- en leertrajecten (DOX Club), producties en educatieprojecten die een jong publiek bereiken. Cross-overs tussen theater en dans zijn bij ons favoriet, urban arts als spoken word en Hiphop zijn inspiratiebronnen.

 

Nieuwe ontwikkelinstelling landelijke BIS

Bij de start van het Kunstenplan in 2021 presenteert DOX zich als een van de nieuwe Ontwikkelinstellingen in de landelijke Basisinfrastructuur. Samen met de structurele steun van de Gemeente Utrecht en het Fonds Cultuur Participatie, bouwt DOX verder aan haar unieke nationale en internationale positie. Reden om over te gaan naar een nieuw bestuursmodel met een Raad van Toezicht en een algemeen directeur-bestuurder die samen met het artistiekteam o.l.v. Hildegard Draaijer, Timothy de Gilde en Melvin Fraenk vorm zal geven aan ons ambitieuze beleidsplan voor de toekomst.

Around the corner, around the world!

DOX is al ruim twintig jaar een begrip in Nederland. DOX is een lokaal en internationaal georiënteerde ontwikkelinstelling met een producerende functie, een broedplaats en een gezelschap ineen. Utrecht is onze thuisbasis. Onze core business, naast talentontwikkeling, is het produceren van vernieuwende podiumkunst voor jongeren met roots in de urban arts. Alle makers – van jong talent, tot opkomend en midcareer – doen vooronderzoek of kleine projecten met de jonge performerstalenten van DOX Club (16 tot 24 jr.) of hun leeftijdsgenoten op scholen en in de stad.

De nauwe verwevenheid van productie, talentontwikkeling, educatie en publiekswerk is uniek in het Nederlandse jongerentheater: bij DOX hebben makers hun doelgroep in huis, en op de werkvloer! Samen komen ze tot nieuwe verhalen en vertelvormen.

De jongeren uit de DOX Clubs, onder wie veel selfmaders, ontwikkelen zich tot scheppende performers, die vervolgens in een DOX-productie worden gecast of uitstromen naar elders in het veld. Inhoudelijk focust DOX op thema’s en expressievormen die spelen in de grootstedelijke jongerencultuur in binnen- én buitenland.

 

Lees de hele vacature.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube