DOX Nieuws

Tune in tijdens The Open Moment van Thinking in the Ether

Op 14 februari 2023 om 15:30 uur wordt The Open Moment van Thinking in the Ether gepresenteerd. Thinking in the Ether is een online project dat dansartiesten samenbrengt van The Centre for the Less Good Idea (Zuid-Afrika), nATANDA Dance Theatre (Sri Lanka) en DOX (Nederland). Vanuit DOX werken dansartiesten Robin Nimanong, Clara Cozzolino, Phabi Ngo en filmmaker Adem Gümrükçüler aan het project mee.

Tijdens The Open Moment krijg je inzicht in het onderzoek en de verkenning. In The Open Moment delen de partners materiaal dat tijdens het proces is ontwikkeld. Zij bespreken hun werkproces en de ontdekkingen die tijdens het workshop-proces zijn gedaan.

Het project, geïnitieerd en ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Zuid-Afrika en Sri Lanka, gebruikt de verbonden koloniale geschiedenissen van de drie landen als thematische provocatie om het lichaam, lichamelijkheid, beweging en verbinding in en over de online omgeving  te verkennen. De projectpartners hebben onlangs een workshop-fase afgerond die het volgende omvat: een gezamenlijk online proces van denken door te doen; het collectief genereren van ideeën; en de ontwikkeling van een taal voor het werk. Gedurende dit proces was er aandacht voor de uitdagingen en kansen die ontstaan ​​door samen te werken in een online omgeving.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube