DOX Nieuws

Timothy de Gilde

Timothy de Gilde regisseert Gala Nederlands Theater Festival

Vijfvoudig Krekel-winnaar en DOX’ nieuwe vaste maker Timothy de Gilde regisseert dit jaar het Gala van het Nederlands theater. Ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival worden tijdens het Gala de belangrijkste VSCD toneelprijzen uitgereikt, waaronder de Louis d’Or en Theo d’Or voor de beste acteur en actrice. Het Gala van het Nederlands theater is de “oscar-avond” van de Nederlandse theaterwereld. Aankomende zondag 15 september worden vanaf 19.30 uur de winnaars bekend gemaakt op het podium van Internationaal Theater Amsterdam.

De Gilde heeft heel al vele voorstellingen op zijn naam staan. Hij werkte voorheen onder andere voor Toneelgroep Oostpool. In zijn toneelstukken schuwt hij geen gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit, genderfluïditeit of zelfmoord. Op dit moment werkt De Gilde met DOX aan de voorstelling Wat me niet breekt (maakt me niet noodzakelijk sterker). DOX en NBprojects zullen ook een bijdrage leveren tijdens de Gala avond van het Nederlands Theater.

De VSCD Toneelprijzen worden genomineerd en toegekend door de Nederlandse Toneeljury. De jury selecteert daarnaast ook de tien hoogtepunten van het theaterseizoen die tijdens het Nederlands Theater Festival nog een keer op de planken te zien zijn.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube