DOX Nieuws

Theatertour Bloedlink officieel gestart!

De theatertour van de schoolvoorstelling Bloedlink is 19 november officieel van start gegaan. Deze coproductie van DOX en NTJong is een humoristische, rauwe en muzikale voorstelling over hoe je doet en wie je eigenlijk bent. In 2018 ontving de voorstelling Bloedlink de Zilveren Krekel voor meest indrukkende jeugdproductie en meerdere prachtige recensies. Daarom is deze coproductie weer terug in de theaters.

In een probleemklas heeft een lerares haar leerlingen totaal niet in de hand. Dan vindt ze een pistool in één van de schooltassen. Er ontstaat een broeierige sfeer in de klas waarbij de leerlingen en lerares tegenover elkaar komen te staan. Heftige discussies worden gevoerd over afkomst en gedrag, over afwijzing en erkenning, over wat nou eigenlijk belangrijk is in je leven. Met Bloedlink onderzoekt Vandeputte de vrijheid in denken en het krijgen en behouden van je plek in een groep met botsende culturen en waarheden. De makers laten zich inspireren door research en inspiratiebronnen als de Franse film Entre les Murs en de Berlijnse theaterhit Verrücktes Blut.

Casper Vandeputte

De talentvolle schrijver & regisseur Casper Vandeputte maakt energieke, humorvolle en eerlijke voorstellingen over soms zware inhoudelijke thema’s. In Bloedlink duikt hij met een groep multi-getalenteerde spelers, dansers en performers in de wereld van de middelbare school. Bij NTjong maakte hij eerder de festivalhit The Summer of ’96 en de ontroerende monoloog Titus.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube