DOX Nieuws

STREAMEN: Op het puntje van je (luie)stoel

In de maand april streamen wij wat levendigheid en power naar jouw huiskamer. Iedere woensdag zetten wij een nieuwe stream live en kondigen we de stream van volgende week aan. Iedere voorstelling is een week te zien. Dus, ga lekker in je onesie zitten op de bank of dans keihard mee in je dans outfit, alles mag. Zet wat popcorn erbij & chill.

GEWEEST: Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker)

Stel je even voor: je heet Jimmy, je bent elf en groeit op zonder ouders. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wat maak je mee? In de voorstelling ben jij, als publiek, Jimmy. Een verhaal over vallen en opstaan met herkenbare situaties voor iedereen, zelfs als je geen moeilijke jeugd hebt gehad.

GEWEEST: Don’t wanna fight

Vijf dansers creëren een energieke, absurdistische geweld verheerlijkende dansshow. De voorstelling is een vechtchoreografie waarin de dansers elkaars grenzen opzoeken, wat uiteindelijk losbreekt in een waanzinnig geweldsspektakel. Regisseur Annechien de Vocht (YoungGangsters) en Miotto onderzoeken of hun kijk op geweld is veranderd. Samen met de vijf dansers van DOX gaan zij op zoek naar de vraag wat de functie is van geweld en wanneer geweld opeens kunst of vermaak wordt. Kom in onze arena waar alle dierlijke driften werkelijkheid worden!

Trefzekere, pijnlijke, humoristische vechtchoreografie ⭐ ⭐ ⭐ Theaterkrant

Naar de gewelddadige dans van DOX en YoungGangsters blijf je kijken ⭐ ⭐ ⭐Volkskrant

GEWEEST: Role Model

Een role model is soms dichterbij dan je denkt. In dit opzwepende dansconcert staan zes jonge vrouwen samen sterk. Mannelijk, vrouwelijk, onverschrokken, onzeker, rauw, zacht. De dames zijn het allemaal, en alles er tussenin. Met martial arts, vogueing, hiphop, house, rap en zang is Role Model een voorstelling die eigenheid en diversiteit viert. Zes persoonlijkheden omarmen hun kracht op de dampende beats van DJ Streamer.

Een urban dansexplosie van verscheidenheid⭐ ⭐ ⭐ ⭐Trouw

Een aangenaam beeld van empowerment ⭐ ⭐ ⭐Theaterkrant

Je raakt meteen geïntrigeerd door de toffe urban dansmoves ⭐ ⭐ ⭐ ⭐Scènes

GEWEEST: Guerrilla

Gevaarlijk woord, met dubbel r en dubbel l. Altijd klaar voor de aanval. Nee, geen gorilla. We bedoelen guerrilla. Spaans woord. Het betekent kleine oorlog. Tegen wat je maar wil. Een oorlogje tegen de wereld. Durf je die in je eentje aan? Vol overgave? Of zwijg je netjes? Net zoals de rest? In Guerrilla onderzoeken AYA en DOX of je in verzet wil komen.

“Guerrilla is een felle oproep aan jongeren om betrokken te zijn bij de wereld.” ⭐ ⭐ ⭐ ⭐Volkskrant

“Combinatie van moderne dans met hiphop, breakdance en vogue.” ⭐ ⭐ ⭐Theaterkrant

“Energieke oproep tot rebellie.” ⭐ ⭐ ⭐Parool

GEWEEST: 100% Selfmade

Acht jonge mannen, verliefd op dansen, met verschillende achtergronden en allemaal eigenwijze laatbloeiers, jagen hun droom na: een leven als danskunstenaar. De ambities zijn hoog, maar lukt het hen om ook werkelijk tot iets te komen en blijft het collectief overeind? We zijn getuigen van de poging. DOX en Maas TD werkten met de stoere mannen van 155 aan deze spectaculaire dansshow.

“Wat een power, puur, energiek, ontzettend grappig en 100% van nu.”⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐7 Days

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube