DOX Nieuws

Spot DOX op TV bij het ZomerFestival van NPO 3

Een zomer zonder festivals? Niet als het aan NPO 3 ligt! De cultuursector en cultuurliefhebbers hebben het deze zomer door de coronacrisis zwaar, daarom biedt NPO 3 de hele zomer een alternatieve festivalzomer die de Nederlandse cultuursector centraal zet. Tijdens de uitzending van zaterdag 18 juli is DOX te zien met een battle van The Kulture of Hype & Hope battle. Wie je daar kan verwachten? Organisator Giovani Vreede a.k.a. Dimension, hiphopper Kelly Bigirindavyi en DJ Jolani Jhones! Ook zullen binnenkort de performers van The Double Collective by Dalton Jansen met dansers Gihan Koster en Terencio douw te zien zijn.

ZomerFestival is een vrije omgeving waar alles mogelijk is: samenwerkingen, kampvuursessies, quizjes, een biechthok en uiteraard veel mooie optredens. Met artiesten als Naaz, Akwasi, Jungle By Night, Thomas Azier, Jeangu Macrooy, MY BABY en volop aandacht voor jong talent als 45ACIDBABIES, Goldband, S10, Miss Catharsis, en Fokke Simons. Maar is niet alleen popmuziek, ook zie en hoor je dichters Gershwin Bonevacia & Dean Bowen, danskunstenaar Connor Schumacher, de performers van DOX, DJ Elias Mazian, acteur Saman Amini, jazzmuzikanten Reinier Baas, Ben van Gelder & Han Bennink, contrabassist James Oesi, kunstenaar Streetart Frankey en de klassieke muzikanten van Duo Zeffiretti. En wat bijzonder is: de artiesten zijn tegelijkertijd het publiek. De presentatie is in handen van Eva Cleven, Stephanie Louwrier en rapper Donnie.

Speciaal voor alle festivalbeesten zie je vanaf zaterdag 18 juli rond 22.35 uur het ZomerFestival, een crossmediaal festival waarin je 5 weken lang op NPO 3, npo3.nl, 3fm.nl en de social kanalen van NPO 3 en 3FM te maken krijgt met een flinke dosis muziek, dans, theater en wat je nog meer op een zomerfestival kan verwachten.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube