DOX Nieuws

Silke van Kamp

Regisseur Silke van Kamp gastmaker bij DOX

DOX nodigt regisseur en dramaturg Silke van Kamp uit voor een Clubtraject. Regisseuse Silke van Kamp maakt in het najaar van 2019 samen met de DOX performance uit het Atelier een performance geïnspireerd op After Life.

Silke maakt deze performance in samenwerking met de schrijver Mick Lindo. Een script waar ook de input van de DOX performers in wordt meegenomen. Daarnaast werkt ze samen met choreograaf Jantien Fick en cinematographer Simon Meesters. De voorstelling schakelt tussen (documentair) teksttheater, (life)video, en beweging.

Silke van Kamp

Silke van Kamp studeerde in 2018 af als regisseur aan Toneelacademie Maastricht. Ze werkt sindsdien als regisseur en dramaturg. In haar afstudeerjaar liep ze stage bij Het Nationale Theater en werd haar afstudeervoorstelling Chimo Zei Lila genomineerd voor de BNG-Bank theaterprijs 2019 voor jong talent. Zowel haar tekstregies als zelfgemaakte voorstellingen zijn vaak geïnspireerd op literatuur of film en kenmerken zich als confronterend theater, gevleugeld met humor en sensatie. Rauwe vervreemding en gelaagdheid zijn belangrijke ingrediënten in haar voorstellingen waarin ze sociale constructen aan de kaak stelt en onderzoekt hoe het individu zich tot de massa verhoudt.

All Life is Quite Useless

Op een tussenstation tussen leven en dood, komt elke week een handvol recent overleden personen aan. Ondersteund door een aantal gidsen, kiezen ze de belangrijkste herinnering uit hun leven om mee te nemen naar het hiernamaals. De gidsen hebben na hun dood nooit een keuze kunnen maken, en werken daarom op het tussenstation. Deze maandag arriveert er weer een groep mensen. De newlydeads krijgen drie dagen de tijd om hun herinnering te kiezen, daarna wordt die zo goed mogelijk gereconstrueerd en vastgelegd op film zodat ze op vrijdag met hun herinnering de eeuwigheid in kunnen. De gidsen gebruiken alle cinematografische trucs, illusies en wat ze maar kunnen vinden om de herinnering zo levendig mogelijk te kunnen nabootsen.

After Life

All Life Is Quite Useless is geïnspireerd op de Japanse film After Life uit 1989. Met dit verhaal als uitgangspunt geven 10-12 jongeren hun eigen aanvulling op deze herinneringen en het reconstrueren daarvan. Ze verliezen zich in duizend mogelijkheden en keuze stres. Gedachtes aan seks, vriendschap, mislukkingen en geluk komen voorbij in hun zoektocht naar die ene herinnering voor eeuwige herbeleving. All Life Is Quite Useless is een ode aan de kracht van creatie, film, theater en leven.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube