DOX Nieuws

Wat me niet breekt - DOX - Tarona Leonora

Première Wat me niet breekt op 10 oktober

© Tarona Leonora

Op donderdag 10 oktober gaat de nieuwe voorstelling Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijk sterker) in première in de Stadsschouwburg Utrecht. Met deze voorstelling krijgen kwetsbare kinderen, die opgroeien zonder ouders, een stem.

Opgroeien zonder ouders

Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijker sterker) toont hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn. Dat verhaal wordt nauwelijks verteld.

Tijdens de voorstelling volgen we Jimmy; een jongen die op zijn elfde uit huis wordt geplaatst en opgroeit in een woongroep. “Het zindert tijdens de repetitie, iedereen vindt het een prachtig verhaal en kan zich wel herkennen in een personage of karakter of je nou wel of geen moeilijke jeugd hebt gehad.” aldus actrice Nastaran Razawi Khorasani. Zij doorbreekt de stilte samen met de spelers Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos en Bram Walter.

Het gouden Krekel winnende duo, regisseur Timothy de Gilde en tekstschrijver Joachim Robbrecht, omlijsten de theatervoorstelling met een choreografie van upcoming choreograaf Dalton Jansen.

 

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube