DOX Nieuws

Outsiders - Roel van Berckelaer

Nieuwe gezichten in Outsiders

Roel van Berckelaer

Outsiders, een jongerenvoorstelling van Theater Utrecht en DOX, is dit seizoen terug met nieuwe gezichten! Van 16 september t/m 20 december 2019 speelt de voorstelling op verschillende scholen door het land. Serge HogenbirkGonca Karasu en Joe Sinduhije nemen dit seizoen het spel op zich.

De voorstelling gaat over David, welke wordt vertolkt door Joe Sinduhije. David is een nieuwe leerling op school. Hij heeft elke andere school in de regio versleten en niemand lijkt te weten waarom. Terwijl zijn vader, zijn nieuwe klasgenoten, mentor (Gonca Karasu) en andere medewerkers van school hun best doen om te begrijpen wat er speelt trekt David zich meer en meer terug. Iedereen wil hem helpen, maar David wil geen hulp. Iedereen zegt dat ze er voor hem zijn, maar hij is liever alleen.

David begint te spijbelen en raakt gebiologeerd door het leven aan de randen van de stad. Daar is hij dan eindelijk alleen, en is er niemand die zeurt over wat er met hem aan de hand is. Dan ontmoet hij Sam (Serge Hogenbrirk), een jongen zoals hij. Doordat hij Sam kan helpen, helpt David uiteindelijk ook zichzelf.

Het thema van Outsiders is (zelf)uitsluiting. Ook komen onderwerpen als pesten, vriendschap, broederschap, (on)gelijkheid en radicalisering aan bod.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube