DOX Nieuws

Minne Koole genomineerd voor Gouden Kalf

Minne Koole is genomineerd voor een Gouden Kalf! Op vrijdagavond 4 oktober vindt de uitreiking plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in de Stadsschouwburg Utrecht. Minne Koole neemt het als beste acteur op tegen Marcel Musters en Vincent van der Valk.

Acteur Minne Koole werd door de Volkskrant in 2019 uitgeroepen tot ‘Acteertalent van het jaar’: “Bravoure is niet wat Minne Koole tot acteertalent van het jaar maakt. Het zit ’m juist in zijn kleine, maar veelzeggende spel en zijn grote talent voor verwondering.” Volgend seizoen zal Minne schitteren in de hoofdrol van DOX productie: Het rechthebbende principe. Een voorstelling over krijgen wat je toekomt, over pakken wat iedereen al heeft en vinden dat het je recht is.

De boekverfilming Niemand in de stad, waarin Minne Koole één van de hoofrolspelers, is maar liefst negen keer genomineerd voor een Gouden Kalf. De film opende vorig jaar het Nederlands Film Festival en bleek een succes. Deze film is samen met Dirty God, God Only Knows, Mijn Bijzonder Rare Week Met Tess en Take Me Somewhere Nice genomineerd voor de beste film.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube