DOX Nieuws

Melvin Fraenk nieuwe DOX Club Coördinator

Melvin Fraenk is de gloednieuwe DOX Club Coördinator van DOX! Hij volgt Carole van Ditzhuijzen op, die dit jaar is gestart als Artistiek Coördinator van het Maaspodium in Rotterdam.

“Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe functie waarbij ik mijn kennis en talent kan inzetten om de DOX clubs landelijk te positioneren en te profileren in de cultuursector. Mijn missie is: ‘In every heart beats Art’. Ik wil graag jongeren de kans geven om hun te ontwikkelen in verschillende cross-disciplines met behoud van hun identiteit en authenticiteit. DOX is daar het perfecte huis voor.”

Sinds een aantal jaar werkt DOX al nauw samen met Melvin. Als oprichter van kunstenaarsplatform ArtBeat Amsterdam heeft de veelzijdige choreograaf al diverse projecten gemaakt met DOX, waaronder het Music Movement Event. Fraenk is daarnaast een van de makers van het uitwisselingsproject tussen DOX, Batalo East Oeganda en Afrovibes: Symphony of Now, Symphony of 2020 en aankomend jaar Symphony of 2021. Ook is hij choreograaf van de succesvolle grote zaal productie QUAKE gemaakt met regisseur Casper van de Putte dat een samenwerking is tussen DOX en Theater Utrecht.

Fraenk is met de opleiding School for New Dance Development (choreografie) afgestudeerd aan de Academie voor Theater & Dans Amsterdam (ATD) met als extra jaar specialisatie Urban Contemporary (Dans). Naast DOX club coördinator is Melvin ook werkzaam op de ATD als docent bij de School for New Dance Development. Ook geeft hij les bij de transculturele opleiding Docent Dans en de opleiding Expended Contemporary Dans. Bij de twee laatstgenoemde opleidingen is hij onderdeel van het Kernteam. Daarnaast is hij Examencommissie lid op de ATD en heeft hij in de Hogeschoolraad van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) gezeten. Bij het MBO ROC Pact+ is hij op dit moment examen accessor voor het vierde jaar.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube