DOX Nieuws

Wat me niet breekt - DOX

Jij bent Jimmy, hoe voel je je vandaag?

©Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Stel je even voor: je heet Jimmy, je bent elf en groeit op zonder ouders. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wat maak je mee? Ervaar nu zelf hoe dit is in deze energieke theater- en dansvoorstelling. De regie is in handen van Timothy de Gilde. De voorstelling is nog te zien in theaters tot en met 20 december 2020.

Opgroeien zonder ouders

Wat me niet breekt (maakt mij niet noodzakelijker sterker) toont hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn. Dat verhaal wordt nauwelijks verteld.

Tijdens de voorstelling is het publiek Jimmy; een jongen die op zijn elfde uit huis wordt geplaatst en opgroeit in een woongroep. ‘Iedereen kan zich wel herkennen in een personage of karakter of je nou wel of geen moeilijke jeugd hebt gehad.’ aldus actrice Nastaran Razawi Khorasani. Zij doorbreekt de stilte samen met de spelers Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven, Nadine Wijshoff, Shelley Bos en Bram Walter.

Het publiek bestempelt de voorstelling als ‘indrukkend’ en wordt volledig meegezogen in het verhaal. Theaterkrant over de voorstelling: ‘Het is een mooie vondst om het publiek in de rol van Jimmy te manoeuvreren: het feit dat je letterlijk niets doet, maar mensen toch voortdurend met je aan de haal gaan, van alles op je projecteren en je in een hoek duwen, wordt op die manier goed invoelbaar.’

Koop nu jouw kaarten.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube