DOX Nieuws

Interne presentatie Club Specials 14 & 15 mei

Anna van Kooij

De afgelopen periode hebben we het theater veelal moeten inruilen voor digitale ontmoetingen. Maar de afgelopen maanden hebben onze DOX performers van de DOX Clubs ondanks COVID-19 in co-creatie met jonge makers hard gewerkt. Van theater, tot film, dans, dikke beats en spoken word. We gaan gewoon door! Vanwege COVID-19 zal er een interne presentatie plaatsvinden van de Club Specials. Maar we maken er alsnog een feestje van! We vieren extra feest op vrijdag 14 mei: want dan maken we de winnaar van de DOX Award 2020 alsnog bekend.

Club Specials
De DOX Clubs zijn een bijzondere broedplaats voor research, presentaties en producties. Sinds september werken de DOX performers onder leiding van jonge DOX makers die thuis zijn in de disciplines popmuziek, theater, dans en visual art. DOX biedt deze jonge makers de mogelijkheid om onderzoek te doen met en voor jongeren. Met als resultaat: speciale projecten voor theaters, het popcircuit, festivals en bijzondere locaties.

DOX Club Schweigman& – Eros | In Eros organiseren we een ritueel waarin een groep vrouwen de viering, de vrolijkheid van de sensualiteit zich weer eigen proberen te maken. Onderzoekend naar de levenslust. Kunnen we voorbij gaan aan het clichébeeld en sensualiteit weer de ruimte geven die ze verdient?

DOX Club Jasper & Abdel |
 IF THIS, THEN THAT 2.0: Door middel van film, spel, dans toont de Club van Jasper & Abdel het effect van zelfbeschikking in het online tijdperk van 2020. Wie is er nog eigenaar van zijn of haar materiaal na het online plaatsen van content?

DOX Club 155 |Het collectief is opgegroeid en groot geworden bij DOX en zijn terug om in co-creatie met de talenten van de DOX Club de locatievoorstelling Slopen te maken. Met de DOX performers gaan zij dieper in op de thematiek ‘frustratie’. Van breakdance tot moderne dans, niemand in deze Club is bang om buiten hun danshokjes te schreeuwen.

Another dimension | 
De documentaire werpt een intieme blik op het leven en de dansstijl van Giovani Vreede die in de danswereld vooral bekend staat onder de bijnaam Dimension.Deze ondernemende hiphopper is initiatiefnemer van het succesvolle evenement The Kulture of Hype&Hope en maker van de film Ikikata – A way of life. Deze korte documentaire geeft een kijkje in zijn ‘way of life’. Wie is de man achter de moves?

DOX Award op vrijdag 14 mei
Door COVID-19 kon de DOX Award van 2020 niet live worden uitgereikt eind december. Maar we kunnen deze uitreiking van 2020 niet voorbij laten gaan! Op vrijdag 14 mei vindt de uitreiking van de DOX Award plaats. Makers en performers die werken aan DOX projecten komen in aanmerking voor de felbegeerde DOX award, een kroon op het werk van het afgelopen jaar. De jury kiest uit de talentvolle poule van makers en performers een gelukkige winnaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd. Met deze prijs wordt talent gestimuleerd! Aan de DOX award is een geldprijs van het DOX fonds verbonden als investering in hun verdere ontwikkeling.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube