DOX Nieuws

Dikke beats en zachte matrassen: zomer try-outs van DIEHELEDING

Kom aanstaande maandag 29 of dinsdag 30 juli vakantie vieren bij Fort Blauwkapel met DIEHELEDING. Het talentvolle hiphoptheatercollectief geeft een exclusieve zomer try-out van hun nieuwe voorstelling 1001. Dit is hét moment om het werk van deze bijzondere makers te ontdekken en samen de zomer te vieren.

In deze gloednieuwe voorstelling zal DIEHELEDING de oude Arabische verhalen van duizend-en-één-nacht nieuw leven inblazen. In de voorstelling 1001 worden elementen uit Arabische hiphop, storytelling en spoken word tot een soft-erotische oosterse broeinacht gemixt. Centraal staat het oeroude verhaal van koning Sjahriaar die, na bedrogen te zijn door zijn vrouw, elke nacht een andere vrouw huwt en haar daarna ter dood veroordeeld. Denk dikke beats en zachte matrassen: het wordt een hiphop-feest als ode aan een van de mooiste verhalen uit de geschiedenis.

Vanuit een gezamenlijke fascinatie en liefde voor hiphop maakt het collectief zowel voorstellingen als muziekalbums. Van het schrijven van raps tot aan het creëren van personages en het maken van spelscènes. Het collectief maakt onderdeel uit van Standplaats Utrecht en werkt samen met DOX.

Om 19.00 uur starten we met de voorstelling en om de zomervakantie in te luiden kan je onder het genot van een biertje samen met de makers van DIEHELEDING bij het kampvuur genieten van de gigantische achtertuin vol natuur.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube