DOX Nieuws

1001 - DIEHELEDING & DOX - Derk Stenvers

Gratis voorstellingen en workshops bij UITfeesten

© Derk Stenvers

In de zomer hebben we menig festivalganger het hoofd op hol gebracht met Don’t Wanna Fight en LIONSTORM. Eind augustus starten we het nieuwe seizoen in Amsterdam en Utrecht met gratis optredens van Role Model en 1001, een dansworkshop van Dalton Jansen en een exclusieve kortingsactie. Kom ook!

Role Model

Ze zijn niet doorsnee, maar des te strijdbaarder! Zes stoere vrouwen laten zien hoe mooi het is om trots te zijn op jezelf. Door ook hun kwetsbaarheid te tonen, stralen ze een ongekende kracht uit. In ROLE MODEL komen urban dansstijlen samen in de abstracte wereld van choreograaf Nicole Beutler & regisseur Magne van den Berg. Virtuoze moves in een zee van subtiele betekenis. Met dans, zang, spoken word en een aantal rake karatekicks zetten deze dames een krachtig beeld van empowerment neer. Een confidence booster voor jong en oud.

Anne-Fay Kops

Anne-Fay Kops is samen met Felix Kops: Onyx & Ivory. Nadat Anne-Fay Kops (1988) in 2011 afstudeerde aan de Fontys dansacademie in Tilburg, richting Jazz/ Urban, werkte zij samen met verschillende choreografen, waaronder Roy Julen (D’licious, 2010) en Monique Duurvoort (COPE, 2011). Naast dans deed zij de backing vocals voor MC Zanillya en rockband TDTMCM en zong zes jaren als vocalist in ZO! Gospel Choir. Ze speelde in bovengenoemde dans-theaterproducties en is werkzaam als host op o.a. Milkshake en Vrijland Festival. Ook is ze als docent zang en dans verbonden aan Studio West in Amsterdam. Broer en zus Felix Kops en Anne-Fay Kops (foto) gaan onder de naam Onyx & Ivory onderzoek doen naar hun biculturele achtergrond. Onyx & Ivory maken de komende tijd een muziekalbums, meerdere videoclips, een clubtour en theatertour. Anne-Fay zingt treedt op zondag 25 augustus op tijdens de UITmarkt Amsterdam.

Dansworkshop Dalton Jansen

Hoe is het om op te groeien als je ouders er niet voor je zijn. Hoe doe je dat? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Dat verhaal vertelt de voorstelling Wat me niet breekt met een choreografie van Dalton Jansen. Op de Mariaplaats in Utrecht geeft deze prijswinnende topchoreograaf in 20 minuten een hiphopworkshop.

1001

Hiphoptheatercollectief DIEHELEDING blaast een nieuw leven in de oude Arabische verhalen van duizend-en-één-nacht. Een mix van elementen uit Arabische hiphop, spoken word en storytelling wordt een soft-erotische Oosterse broeinacht. Een show vol verhalen die ons stil maken en ons hart doen stoppen. Welk verhaal moet je vertellen om niet te sterven? Denk dikke beats en zachte matrassen: een hiphopfeest als ode aan één van de mooiste verhalen uit de geschiedenis.

Kortingsacties in Utrecht en Amsterdam!

In onze hometown Utrecht hebben we een speciale UITfeest kortingsactie. Alleen op zondag 15 september 2019 ontvang je 25% korting voor de DOX voorstellingen Wat me niet breekt (maakt me niet noodzakelijk sterker) en Role Model. Deze kun je op de dag zelf kopen bij de kassa.

Ook voor de voorstellingen in Theater de Krakeling in Amsterdam is er een mooie UITMarkt kortingsactie. Bestel je ticket bij de Krakeling met de code THEATER19 en ontvang €2,- korting per kaart. Deze code is geldig t/m het UITMarkt weekend.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube