DOX Nieuws

Giovani Vreede

Giovani Vreede voor DOX in Japan

Eindelijk is het zover de organisator van The Kulture of Hype&Hope Giovani Vreede ontmoet de meest relevante hiphopdansers en hiphopteachers van Japan. Zo komen ze een week samen, aan de voet van de Mount Fuji, in Fujisawa. Daar vindt het internationale Street Dance Camp Japan plaats, georganiseerd door Hiro Alma, de eerste Japanner die school maakte in Amerika, de bakermat van de hiphop.

Japan is al jaren ‘the place to be’ als het gaat om pure, rauwe, originele hiphop dans. Het is op dit moment het land met de grootste hiphopcultuur ter wereld. Het cliche is waar: Japanners kunnen perfect kopiëren en méér! De hiphop subcultuur is extreem levendig en extreem goed.

Giovani mag erbij zijn in Fujisawa. Hij mag meedoen, hij mag mensen spreken, hij mag filmen. Dat is een geweldige kans, niet alleen voor zijn persoonlijke ontwikkeling als danser, docent en producer, maar ook voor de ontwikkeling van de Nederlandse urban scene; wat Giovani in Japan ziet en meemaakt, deelt hij ter plekke via vlogs en legt hij samen met een videographer vast in een documentaire. Ook zal hij de kennis en ervaring die hij opdoet terug in Nederland doorgeven in zijn lessen en lectures.

Deze researchreis naar Japan is enorm belangrijk voor Giovani. Hij wil een grote sprong maken in zijn carrière als danser en teacher en zich volledig gaan wijden aan zijn hiphop lifestyle. En dan is er geen betere inspiratiebron als Japan, het land waar hiphop niet stopt na tien uur ’s avonds, maar een manier van leven is die dag en nacht doorgaat. De afgelopen jaren heeft Giovani al een klein voorproefje gehad van deze cultuurshock, toen hij korte workshops gaf in Japan. Maar hij wil meer weten en dat kan het beste door zich onder te dompelen in de scene.

Over Giovani Vreede

Giovani ‘Dimension’ Vreede is een professionele danser en artiest die zich de afgelopen tien jaar op nationaal en internationaal niveau heeft ontwikkeld in de hiphopdans. Wereldwijd wordt Giovani, die in de scene bekendstaat als ‘Dimension’, geboekt voor workshops, battles, lectures, personal coaching of het jureren van evenementen. In Nederland is hij een van de vaste gezichten binnen de hiphop community. Op diverse urban dansopleidingen (mbo en hbo) geeft hij les. Ook is hij oprichter en artistiek producer van The Kulture of Hype&Hope. Dit internationale hiphopevenement in Utrecht is mede dankzij DOX en het Fonds voor Cultuurparticipatie uitgegroeid tot een van de meest spraakmakende in zijn soort in Nederland en wordt door veel dansers zelfs vergeleken met de beste hiphopevents van Europa. Met onder meer battles, urban theater showcases en lectures werkt Giovani per seizoen in vier edities toe naar een grand final, de Gold Edition. In 2017 realiseerde hij een speciale aflevering in China, een Japanse TKOHH is in voorbereiding. The Kulture of Hype&Hope is stevig ingebed in DOX als huis en mentorinstelling en wordt ook onderdeel van DOX’ activiteitenplan 2021-2024.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube