DOX Nieuws

EROS: AUDITIE Performers (gesloten)

Performers gezocht met een dans achtergrond voor de nieuwe voorstelling van DOX en Schweigman&. In het seizoen 2021/2022 produceert DOX samen met Schweigman&: EROS. Op 3 & 4 juni worden er werksessies georganiseerd waar jij je skills als performer kan laten zien!

Aanmeldingen zijn gesloten / Sign in closed.

English version: call for performers

Over EROS

Het maakt niet uit of je een man of vrouw bent, elk mens komt tot leven in een vrouwelijk lichaam. Eros wordt een ritueel waarin een groep jonge vrouwen diep het lichaam in duikt en zelfbewust, het plezier van de sensualiteit weer eigen maakt. Los van alle vastgeroeste ideeën over vrouwelijkheid en rolbevestigende seksuele normen.
De vrouwelijke sensualiteit is een overweldigende kracht. In de geschiedenis is die vaak als bedreigend ervaren met de onderdrukking daarvan als gevolg. Die sensuele kracht hoeft niet perse over seks te gaan, maar uit angst om verkeerd begrepen te worden durven veel vrouwen deze kracht niet ten volle te leven. Sensualiteit wordt vaak verward met seksualiteit en valt daardoor nog steeds in een taboesfeer. Het is en blijft nog steeds een beladen onderwerp.

In Eros creëren DOX en Schweigman& een ritueel waarin een groep vrouwen de viering, de vrolijkheid van de sensualiteit zich weer eigen proberen te maken. Onderzoekend naar de levenslust. Kunnen we voorbij gaan aan het clichébeeld en sensualiteit weer de ruimte geven die ze verdient?

Het werk van Schweigman& zet de zintuigen op scherp, laat je waarnemen met je hele lichaam en vergroot zo de betrokkenheid op de wereld om je heen.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube