DOX Nieuws

The Kulture of Hype&Hope

DOX programmeert Corrosia Danst in Almere

Hutspot

DOX & Corrosia Theater, Expo & Film presenteren met veel trots: Corrosia Danst Urban. Zaterdag 14 september verandert vanaf 16.00 uur de Markt een heus battlefield voor hiphoppers, urban contemporary en contemporary dansers. Een dag vol gratis 2 vs 2 hiphop battles, een clinic en optredens door amateurs en professionals en MC Darren en DJ Jolani Jhones.

Meedoen

Iedereen kan meedoen tijdens Corrosia Danst. De dansclinic door ArtBeat is geschikt voor dansers van alle niveaus, de battles door The Kulture of Hype & Hope zijn voor de waaghalzen die niet bang zijn om hun skills te tonen op de Markt. Aanmelden kan door te mailen naar reserveren@corrosia.nl.

Time table

16.00 – 16.15 Opening en teaser Role model

16.15 – 16.45 Music Movement Energy – ArtBeat powered by DOX
16.45 – 17.15 Dansclinic – ArtBeat powered by DOX
17.15 – 17.45 Double bill: Heritage & Quintessence van Shailesh Bahoran en Herrie de Robot
17.45 – 18.00 Teaser Role model
18.00 – 19.30 Hiphop battles – The Kulture of Hype & Hope
19.30 – 20.15 Music Movement Energy – ArtBeat powered by DOX
20.30 – 21.45 Role model – DOX en Nicole Beutler Projects
20.30 – 21.45 Hiphopbattles – The Kulture of Hype & Hope powered by DOX
21.45 tot laat Dansen op het plein met DJ
Doorlopend       Korte dansfilms – Cinedans

Programma

Corrosia Danst Urban opent met een teaser van Role model, de voorstelling die ‘s avonds in de theaterzaal te zien is. In deze succesvolle coproductie van DOX en Nicole Beutler Projects staan zes jonge vrouwen samen sterk. Role model is een dansvoorstelling die eigenheid en diversiteit viert met martial arts, vogueing, hiphop, house, rap en zang.

ArtBeat powered by DOX verzorgt het Music Movement Event, een dansperformance uitgevoerd in samenwerking met performers van DOX en drie dansscholen uit Almere.
Geniet van een dubbelprogramma van de talentvolle choreografen/dansers Shailesh Bahoran en Herrie de Robot. In Heritage onderzoekt Shailesh Bahoran zijn Hindoestaanse roots. Hij danst zijn eigen solo, een indrukwekkend vlechtwerk van klassieke Indiase dans, breakdance en popping. Wie Quintessence van Herrie the Robot ziet, denkt vast ‘die ken ik!’ Je ziet hem inderdaad regelmatig voorbijkomen op televisie en in het theater (Battle on the Dancefloor en Time to Dance). Niets lijkt de robot te kunnen stoppen. Maar wie is de man achter het metaal?

Kom ook zelf in actie. De choreografen van ArtBeat verzorgen een clinic die voor iedereen toegankelijk is. Heb je de smaak te pakken gekregen, show dan je skills tijdens een battle van The Kulture of Hype & Hope powered by DOX. The Kulture of Hype & Hope zijn geen onbekende in de Nederlandse battle wereld (en daarbuiten!). Het is een echte buitenkans dat zij Almere bezoeken. DJ Kusha verzorgt de beats gedurende de battles. Voor de clinic en de battles kun je je aanmelden via reserveren@corrosia.nl. De winnaar van de battle ontvangt een geldprijs à €400,-.

Gedurende het gehele programma zijn er korte dansfilms te zien, vertoond in samenwerking met Cinedans, hét dansfilmfestival van Nederland. De avond eindigt natuurlijk op de dansvloer, buiten op het plein.  Dit programma is samengesteld door de artistiek directeur van DOX, Hildegard Draaijer.

Een bijzonder programma, mis het niet!

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube