DOX Nieuws

DOX & PMP presenteren het eerste Nederlandse queer rapduo

DOX & Paradiso Melkweg Producties (PMP) slaan de handen ineen om het tweekoppige hiphop duo Lionstorm naar een hoger plan te tillen. Half juni kregen zij het goede nieuws dat de subsidie uit de Urban arts regeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie is toegekend. Lionstorm is een rapformatie bestaande uit Gale Rama (1989, Paramaribo) en Sterresoet van Schooten (1991, Amsterdam).

Het duo miste queer rolmodellen binnen de Nederlandstalige hiphop scene, en vanuit een gedeelde liefde voor dit genre is de droom geboren om een rapduo te vormen. Ze hebben een unieke en herkenbare sexy agressieve stijl die terugkomt in lyrics, concertperformances en kleding die onder hetzelfde label wordt uitgebracht. Lionstorm gaat samenwerken met o.a. Patta, Neenah en Josephine Zwaan.

Donderdag 4 juli a.s. is  de clippresentatie van hun eerste track No H8ero. De track komt officieel uit op 28 juni, en de videoclip wordt een week later op 5 juli gelanceerd. Genodigden ontvangen een uitnodiging voor het event en deze vindt plaats in de Melkweg Expo. Daarnaast worden hun artworks van 4 t/m 31 juli voor het eerst live getoond middels een expositie in het MILK café (Melkweg). Ook treden zij o.a. op tijdens het festival Down the Rabbit Hole van 5 t/m 7 juli.

 

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube