DOX Nieuws

DOX op digitaal platform Uitmarkt

Met de laatste aangekondigde maatregelen in de strijd tegen het coronavirus is duidelijk dat een Uitmarkt in de bekende vorm eind augustus niet haalbaar is. Maar juist nu heeft vrijwel iedereen in Nederland een enorme behoefte aan steun, inspiratie, verbinding, verdieping en vermaak. Op woensdag 1 juli wordt de Thuismarkt gelanceerd bij Goedemorgen Nederland op NPO1 (07.00-09.00 uur). Vanaf dan staan alle video’s ook live op uitmarkt.nl Een online Uitmarktplatform waar artiesten, makers en instellingen als theaters, concertzalen en musea hun werk, tegen betaling, kunnen aanbieden aan heel Nederland. De inkomsten van dit platform, de Thuismarkt, komen geheel ten goede aan de deelnemende makers. Ook DOX is hier terug te vinden met materiaal van 1001 en Anne-Fay’s Reaspora.

De Thuismarkt is een videoplatform met een enorm divers aanbod van muziek, dans, theater, boeken en beeldende kunst, van oude bekenden en jong talent, voor ieder publiek. Een aanbod van bestaand werk en van unieke speciaal hiervoor geregistreerde optredens. Een platform dat met kunst en cultuur Nederland voedt, verrijkt en inspireert en dat makers en artiesten de mogelijkheid biedt inkomsten te genereren in deze onwerkelijke tijden waarin veel podia nog zijn gesloten en festivals niet mogelijk zijn. Een platform waar het publiek niet alleen haar favorieten vindt, maar ook verrassende confrontaties beleeft met het onbekende. Een platform dat haar bereik in de komende maanden samen met de culturele sector opbouwt tot dé nationale focus op kunst en cultuur, waar de Uitmarkt normaal voor staat.

Uitmarkt op 28, 29 en 30 augustus
De Thuismarkt mondt na 2 maanden uit in één groots cultuurweekend. De Uitmarkt 2020 wordt een hybride festival met naast alle verzamelde optredens ook nieuwe registraties, livestreams en radio en televisieprogramma’s.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube