DOX Nieuws

DOX en The Coronavirus Time Capsule: Mark Rutte, kijk je mee?

Tijdens zijn persconferentie op 19 mei richtte premier Mark Rutte zich expliciet tot de jongeren in Nederland. Hoe zien zij de toekomst voor zich in de anderhalvemetersamenleving? HNTdeMotor en The Pack – de jongerenafdelingen van HNT en ITA – namen, samen met 22 jongerenafdelingen van gezelschappen, in heel Nederland, die oproep ter harte. Waaronder DOX! In zeven korte videocollages en een overkoepelende compilatie voeren de Nederlandse jongeren een vurig pleidooi voor de zonde. ‘Mark, kijk je mee?’

Het project is onderdeel van The Coronavirus Time Capsule, een door het Britse theatergezelschap Company Three opgetuigd project waarin jongeren over de hele wereld door middel van wekelijkse opdrachten collectief reflecteren op de wereld in coronacrisis. Eerder onderzochten ze onder meer onderwerpen als sociale distantiede thuisschool en hoe je stoom afblaast in een wereld die geleid lijkt te zijn door beperkingen en restricties.

De Nederlandse jongeren grepen deze achtste editie – getiteld: ‘When this is over’ – aan om Rutte alvast een schot voor de boeg te geven: hoe geeft de jeugd hun toekomst vorm in tijden van corona en anderhalve meter afstand als norm? Hoe bewaar je eigenheid, autonomie en levenslust ondanks allerlei inperkingen en onzekerheid?

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube