DOX Nieuws

DOX Club performers in FUTURE FOR THE PAST

De voorstelling FUTURE FOR THE PAST van Sites of Memory staat vanaf zaterdag 2 oktober ruim een week lang in Utrecht! (Oud-)DOX’ers Raphael Duchenne, Katja van de I’sle uit het vorige seizoen van de DOX Club zijn live in deze voorstelling te zien.

FUTURE FOR THE PAST is een reis door de tijd naar “verborgen” verhalen uit het koloniale verleden. De voorstelling bestaat uit een interactieve wandeling waarin live optredens worden afgewisseld met 360 graden audio en video. Het publiek volgt een route langs verschillende historische locaties en krijgt inzicht in hoe ons koloniale verleden doorwerkt in het heden en ons beeld voor de toekomst.

Naar aanleiding van historische onderzoek naar de koloniale geschiedenis door cultuurhistoricus Nancy Jouwe, is het voorstellingsconcept aangepast naar de stad Utrecht. De voorstelling is een samenwerking met de Stadsschouwburg Utrecht, DOX, Kosmopolis, de Gemeente Utrecht, Amsterdam Roots Festival, Poetry Circle Nowhere, het Joods Historisch Museum, de Hortus Botanicus en het Scheepvaartmuseum.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube