DOX Nieuws

DOX Club open rehearsal op zondag 27 maart

Tijdens deze CZ Move krijg je de unieke kans een repetitie bij te wonen van de huidige DOXClubs! In de DOX Club kunnen DOX’ers creatief meedenken met makers en staan we open voor uiteenlopende disciplines, (sub)culturen en cross-overs. Ben je nieuwsgierig hoe je met makers te werk gaat? Kom kijken tijdens de DOX Club open rehearsal in Theaterhuis de Berenkuil op zondagmiddag 27 maart tijdens de Culturele Zondagen in Utrecht. Wie je aan het werk kan zien? MENSJA Collective of Girls in Woods in samenwerking met onze DOX Club performers.

MENSJA Collective

MENSJA Collective bestaan uit een groep van 5 makende performers die elkaar hebben gevonden bij DOX.  Het is een collectief dat beweging, spel, rap en andere kunstvormen combineert bij het maken van interdisciplinaire voorstellingen. Het werk van Mart is visueel, poëtisch en onbegrensd fantasierijk. Hij graaft dwars door de canon van beeldende kunst, film, klassieke muziek en literatuur en zet inspiratiebronnen op eigenzinnige en associatieve wijze naar zijn hand in theatrale collages. RELOAD is een performatieve voorstelling waarbij fysiek spel de vorm vertegenwoordigt. Aan de hand van dit bijna-choreografische materiaal tonen de performers de staat van mens nu na een lockdown.

Girls in Woods

Girls in Woods bestaat uit theatermakers Nina Sondagh en Marjet Moorman. Zij werken intensief samen met jongeren, hun blik op de wereld is leidend. Ze duiken samen volop in een thema door te praten, te improviseren en beelden te maken. Hun verhalen en visie delen ze door middel van een podcast, performance of fotoserie. Rijker en wijzer vertalen ze het resultaat naar een nieuwe theatertekst & voorstelling voor de doelgroep.
Meld je via deze link aan voor de DOXClub.

De landelijke DOX audities komen er weer aan en we gaan voor talent! Inschrijven is mogelijk t/m zondag 27 mei 2022 en vinden plaats tijdens de eerste drie weekenden van juni. Meer info? Check de auditiepagina.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube