DOX Nieuws

DOX annuleert voorstelling Recht

Op 10 februari zou de herneming van de voorstelling Recht in première gaan. Recht is een toneel-en dansvoorstelling over het leven in je eigen bubbel en het zoeken van je identiteit. Wat komt jou toe? Waar ligt de grens, en wat is je recht? De voorstelling gaat over verbinden en ontdekken wie je bent.

Regisseur Timothy de Gilde, choreograaf Dalton Jansen en de cast bestaande uit Olaf Ait Tami, Leandro Ceder, Jefta Tanate, Shanaya Dap en Fiona Dekkers stonden klaar in de startblokken om hard aan de slag te gaan voor deze voorstelling. Door corona kon de voorstelling vorig jaar niet in de theaters gespeeld worden, daarom keek DOX er ontzettend naar uit om deze voorstelling dit seizoen in de theaters te laten schitteren. Een voorstelling over bubbels en verbinding is in tijden waarin algoritmes onze meningen bepalen en de corona-quarantaines hun sporen nalaten relevanter dan ooit.

Daarom stelt het ons ook extra teleur dat wij voor het seizoen 2022-2023 moeten hebben besluiten om Recht te annuleren. DOX kampt, net als velen in onze sector, met een enorm hoge werkdruk, voorstellingsdichtheid en een tekort aan personeel. DOX beschikt dus nu niet over de capaciteit om recht te kunnen doen aan deze voorstelling.

Onze dank gaat uit naar alle betrokkenen die zich hebben ingezet voor deze voorstelling.

DOX

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube