DOX Nieuws

DIEHELEDING wint DOX Award 2019

Anna van Kooij

Het Utrechtse hiphop-theater collectief DIEHELEDING kreeg zaterdagavond 14 december de DOX Award uitgereikt! Tijdens de jaarlijks terugkerende Club Specials in Theater de Paardenkathedraal overhandigde Hildegard Draaijer, artistiek leider van DOX, een cheque van €5000,-. Makers die werken aan DOX projecten komen in aanmerking voor de felbegeerde DOX award, een kroon op het werk van het afgelopen jaar.


Annabel Overbeeke van DIEHELEDING: “Deze award is een waardering voor onze samenwerking die we nu nog beter kunnen voortzetten.” DIEHELEDING volgt hiermee de performers van Role Model op, winnaars van de DOX Award 2018. De DOXjury koos ook dit jaar uit een talentvolle poule van makers. “Met grote trots kan ik zeggen dat deze award winning people overal worden omarmd en ik ben trots dat vanavond ook te doen. Jip, Annabel, Nick, Merel, Steven Ivo, Dalorim wat ben ik blij jullie de afgelopen- en komende jaren bij ons in huis te hebben”, aldus Hildegard Draaijer.

Uit het juryrapport: “DIEHELEDING is een collectief met een gezamenlijke fascinatie en liefde voor hiphop en zij ontwikkelen zich met grote stappen. Het mixen van oorspronkelijke verhalen met die van hunzelf. Het moeiteloos schakelen tussen storytelling, rap, beatboxing, zang en spel in zalen, tenten en klaslokalen. Samplen, teksten, rolmodellen, kunstwerken, emoties, herinneringen, dromen, kleding en muziek, alles kan! Dat inspireert!“

DOX Award
Een kritische jury kiest uit de talentvolle poule van spelers, dansers, muzikanten, theatermakers, choreografen en docenten in de disciplines dans, toneel, mime, muziek en film een gelukkige winnaar die een bijzondere prestatie heeft geleverd. Dit kan een individu zijn, maar ook een groep performers of makers. Met deze prijs worden talenten extra in de spotlight gezet en gestimuleerd om zich nog verder in te zetten en hun skills te blijven ontwikkelen. Aan de DOX award is een geldprijs van het DOX fonds verbonden, die wordt geïnvesteerd in hun verdere ontwikkeling.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube