DOX Nieuws

Daniël Kolf genomineerd voor de Arlecchino

Julian Maiwald

Vandaag maakt de Nederlandse Toneeljury de nominaties voor de VSCD Toneelprijzen, de grootste toneelprijzen van Nederland, bekend. Daarin is bekend gemaakt dat Daniël Kolf is genomineerd voor de Arlecchino – de meest indrukwekkende mannelijke bijdrage rol – voor zijn rol in Quake van DOX en Theater Utrecht. En daar zijn wij ontzettend trots op!

Daniël Kolf genomineerd voor de Arlecchino

Daniël Kolf is genomineerd voor de Arlecchino – de meest indrukwekkende mannelijke bijdrage rol – voor zijn rol in Quake van DOX en Theater Utrecht. Hij ontving lovende woorden van de jury: ‘In Quake laat Daniel Kolf een breed scala aan emoties zien waartussen hij overtuigend kan schakelen. Wat opvalt aan zijn spel is een goed getimede nonchalance die via verontwaardiging uiteindelijk uitmondt in acceptatie. In het gemak waarmee hij schakelt toont Kolf zich een opvallend veelzijdig acteur die zich van een scala aan spelregisters bedient. Met bravoure en kwetsbaarheid legt hij het dilemma bloot tussen innerlijke veroordeling en de wens om het verleden niet weg te stoppen. Als toeschouwer kun je niet anders dan hem daarin volgen, ook al is de boodschap afschrikwekkend.” Daniel is speelde eerder bij DOX in de schoolvoorstelling 100%WAAR. Naast het toneel is hij ook te zien in de serie Mocro Maffia en de films I don’t wanna dance, De libi en Follow de SOA. Andere genomineerden voor de Arlecchino zijn Maarten Heijmans, Lukas Smolders, Jaap Spijkers en Louis van der Waal.

VSCD toneelprijzen

De Nederlandse Toneeljury 2020-2021 bestaat uit: Hadassah de Boer (voorzitter), presentator, programmamaker| | Farnoosh Farnia, programmeur Oerol Festival, storyteller en co-founder en docent Mezrab Storytelling School | Rehana Ganga, programmamaker Het Nationale Theater | Sander Janssens, journalist NRC  | Christiaan Mooij, artistiek coördinator Meervaart, regisseur | Fabian Pikula, programmeur Chassé theater | Marijke Schaap, zakelijk leider De Tekstsmederij & stafdocent Master Creative Producing (AHK) | Saskia Tilanus, programmeur Stadsschouwburg Utrecht | Dianne Zuidema, directeur Schouwburg Amstelveen. De VSCD reikte in 2020 vanwege de coronacrisis geen theaterprijzen uit, maar de Nederlandse Toneeljury maakte wél over het seizoen 2019/2020 haar nominaties bekend. Dit jaar zijn daar de nominaties van 2021 bijgevoegd.

De uitreiking van de prijzen over twee seizoenen vindt plaats op zaterdag 11 september 2021 tijdens het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam.

icon_arrow facebook instagram twitter vimeo youtube